UWV arbeidsdeskundig onderzoek, wanneer vind dit plaats?

Wanneer een medewerker één jaar in het verzuim zit, wordt er door de Bedrijfsarts een arbeidsdeskundig onderzoek aangeraden om de benutbare mogelijkheden te onderzoeken. Hierbij wordt er gekeken naar de re-integratiemogelijkheden, de belastbaarheid en de belasting in de functie. Vaak loopt er dan al een WIA -uitkering bij het UWV en er moet dan worden beslist hoe dit vervolgt wordt: met een WGA-uitkering of met een IVA-uitkering.

Wilt u meer weten over UWV arbeidsdeskundig onderzoek? Neem dan contact op met Puls, de expert als het gaan om arbeidsdeskundige onderzoeken.

UWV | Arbeidsdeskundig onderzoek

Na één jaar verzuim vind er meestal een herbeoordeling plaats. Vind de arts dat er mogelijkheden zijn om te werken? Dan krijgt u een uitnodiging voor een arbeidsdeskundig onderzoek om u weer (deels) aan het werk te krijgen. Zo kunt u in de toekomst over naar een WGA-uitkering of helemaal uit het verzuim. Tijdens het onderzoek geeft de arbeidsdeskundige antwoord op de vragen:

  • Kan de medewerker terugkeren naar het eigen werk?
  • Kan het werk van de medewerker worden aangepast?
  • Kan de medewerker re-integreren in ander werk bij de eigen werkgever?
  • Zijn er mogelijkheden voor ander werk bij een andere werkgever?

Voorbereiding

Als medewerker is het wel zo fijn dat je goed voorbereid bent op het onderzoek. Zo kunt u alvast nadenken over de mogelijkheden: wat is moeilijk voor u, maar ook wat zou u graag willen? Zet ook uw vragen op een rij en neem deze ook mee. Zo komt u er later niet achter dat u nog iets bent vergeten. Indien u dat prettig vind is het ook mogelijk om iemand mee te nemen. Dit is zeker een aanrader wanneer uw de taal minder goed spreekt of wanneer u erg zenuwachtig bent. Het goed begrijpen van het gesprek is van groot belang, het gaat namelijk over uw toekomst.

Meer informatie

Wilt u meer weten over UWV arbeidsdeskundig onderzoek? Neem dan contact op met Puls, de expert als het gaan om arbeidsdeskundige onderzoeken.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.