Aanvullend arbeidsdeskundig onderzoek (spoor 1 en 2)

Heeft u een arbeidsdeskundig onderzoek laten uitvoeren, maar is de belastbaarheid van de medewerker sindsdien significant veranderd? Dan kunt u een aanvullend arbeidsdeskundig onderzoek (spoor 1 en 2) laten uitvoeren. Op basis van het recente belastbaarheidsprofiel wordt er door de arbeidsdeskundige opnieuw een weging gemaakt in de mogelijkheden voor passend werk in spoor 1 en 2. Het kan ook voorkomen dat het deskundigen oordeel van het UWV aanleiding geeft om een aanvullend arbeidsdeskundig onderzoek te laten uitvoeren.

Doel aanvullend arbeidsdeskundig onderzoek

Tijdens het aanvullende onderzoek wordt er aan de hand van de recente belastbaarheid opnieuw de weging belasting en belastbaarheid gemaakt en nogmaals antwoord gegeven op de vragen die tijdens het arbeidsdeskundig onderzoek (spoor 1 en 2) zijn gesteld:

  • Kan de medewerker terugkeren naar eigen werk?
  • Kan het eigen werk van de medewerker worden aangepast?
  • Kan de medewerker re-integreren in passend werk bij de eigen werkgever?
  • Kan de duurzame inzetbaarheid bij de eigen werkgever worden geborgd?
  • Zijn er mogelijkheden op de arbeidsmarkt om de medewerker naar passend werk bij een andere werkgever te begeleiden?

Wanneer het Arbeidsdeskundig Onderzoek door Puls is uitgevoerd

Het aanvullend Arbeidsdeskundig Onderzoek begint met een telefonisch of middels videobellen met de werkgever en vervolgens met de medewerker. Op basis van deze gesprekken en bevindingen uit het Arbeidsdeskundige onderzoek, wordt er een aanvullende rapportage opgeleverd met daarin de antwoorden op de volgende vragen, herziende adviezen en conclusies. Dit wordt weergegeven in een conceptrapportage en na eventuele wijzigingen wordt de herziende conceptversie naar de werkgever en medewerker gemaild. Eventuele opmerkingen worden hier nog in verwerkt om vervolgens de wordt de definitieve naar de werkgever en medewerker verstuurd.

Wanneer het Arbeidsdeskundig Onderzoek niet door Puls is uitgevoerd

Wanneer het Arbeidsdeskundig Onderzoek niet door Puls is uitgevoerd, gaat het aanvullend arbeidsdeskundig onderzoek iets anders te werk. Er vindt namelijk een gesprek met de werkgever plaats inclusief een werkplaatsbezoek van ongeveer 60 minuten. Dan is er nog een gesprek met de medewerker van eveneens 60 minuten en eventueel nog een gezamenlijk gesprek. Op basis van deze gesprekken en bevindingen wordt er een conceptrapportage opgesteld door de arbeidsdeskundige van Puls. Eventuele wijzigingen worden verwerkt en verstuurd naar de werkgever en medewerker.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.