“Een beweging in gang zetten bij iemand waarvan je het in eerste instantie niet had verwacht, is misschien wel het mooiste wat er is”

Het vinden van een match tussen medewerker en werk is iets waar de consultants van Puls zich dagelijks mee bezig houden. Maar hoe zit het met de match tussen de Puls consultant en het werk? Bij senior consultant Martijn Brugmans in regio Zuid kon die match niet beter.

Meteen een klik

Martijn: “Ik werk momenteel 2,5 jaar voor Puls. Ik zag online een vacature voor consultant en die stond me toentertijd wel aan. Voorheen had ik al bij toen nog Argo Advies (tegenwoordig De Arbodienst) gesolliciteerd en dit bleek op visie wel, maar op werkzaamheden geen match te zijn. Ik was dus ook verbaasd toen ik voor hetzelfde gebouw stond toen ik bij Puls op gesprek kwam. De klik was er tijdens het gesprek meteen en de rest is geschiedenis.”

De bedrijfscultuur sprak Martijn al snel aan: “Professionaliteit en verantwoordelijkheid zijn belangrijk bij Puls, maar ook een gevoel van saamhorigheid, humor en lol. Je kunt bij Puls op professioneel vlak altijd bij iedereen terecht, maar ook voor een lolletje of om even bij te praten. Wat ik nog steeds bijzonder vind is dat het zo gemoedelijk voelt onder de collega’s ondanks dat we het grootste gedeelte van de tijd alleen werken.”

Werkdag

Ondanks dat Martijn veel alleen werkt, gaat er geen dag voorbij dat hij niemand ziet: “Ik start mijn werkdag meestal door mijn e-mails te checken en bij te werken waar nodig. Vervolgens stap ik in de auto voor Zuid en Midden Limburg, en Zuidoost Brabant om mijn kandidaten te bezoeken. Ik heb een enorme voorkeur om bij mensen thuis langs te gaan, omdat ik ze dan in hun eigen omgeving zie, waar zij vaak meer op hun gemak zijn. Ook spreeklocaties bezoek ik regelmatig voor de kandidaten die hier een voorkeur voor hebben. Hierin ben ik altijd flexibel. Tussen de gesprekken door bel ik af en toe nog met Adviseurs Arbeid en Gezondheid van De Arbodienst of collega’s om het een en ander af te stemmen. Aan het eind van de dag doe ik vaak nog wat administratie en dan sluit ik mijn laptop weer af. Het werken met verschillende mensen die allemaal verschillende ervaringen hebben en een bijdrage kunnen leveren aan hun herstel of soms alleen een eerste stap in de goede richting is wat ik heel leuk vind. Dit werk is zo ongelofelijk dynamisch dat het lastig is om een dag te vinden die hetzelfde voelt. Daarnaast geniet ik enorm van de vrijheid die ik heb in mijn werk, van het reizen naar verschillende plekken tot het in eigen beheer hebben van mijn agenda. Er is sprake van een grote verantwoordelijkheid, maar ik merk ook zeker dat er enorm veel waardering is voor wat je doet, zowel vanuit kandidaten als vanuit Puls zelf.”

Jouw bijdrage kan iets toevoegen

Na 2,5 jaar geeft het werk Martijn nog veel energie: “Een beweging of verandering van gedachte bij iemand in gang zetten waar je het in eerste instantie niet van had verwacht, is misschien wel het mooiste wat er is in dit soort werk. En ook daadwerkelijk het gevoel hebben dat jouw bijdrage iets heeft kunnen toevoegen aan het maken van stappen van een kandidaat.

En een flinke bak koffie met een koek of een stukje vlaai krijgen bij het zoveelste thuisbezoek is uiteraard ook erg leuk!”

Join the team!

Wil jij net als Martijn komen werken bij Puls? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.