De werkdag van een Arbeidsdeskundige is nooit hetzelfde

Hoe ziet de dag van een arbeidsdeskundige van Puls er eigenlijk uit? Zijn het elke dag dezelfde werkzaamheden of ziet elke dag er anders uit? Vandaag krijgen we een kijkje in het leven van Arbeidsdeskundige Pascal Vanderlinden en hij neemt ons mee tijdens zijn werkdag als arbeidsdeskundige van Puls.

“Ja, ik heb je gymtas in je fietsbak gelegd”, “Nee ik weet niet waar je schoenen staan”, “Waar heb je je fietsensleutel gisteren dan gelaten?” 8.00 uur, spitsuur in huize Vanderlinden. Als de storm rond 8.30 uur weer enigszins gaat liggen, pak ik snel nog even een lekker kopje koffie en blader nog door het Algemeen Dagblad om vervolgens in mijn auto te stappen. Ik zet mijn favoriete zender aan. Iedere ochtend weer een geluksmomentje. Ongegeneerd meezingen, ben ik hier een carrière misgelopen? Waarschijnlijk niet.

Een verstoorde arbeidsrelatie

Terug naar mijn eigen carrière. Vandaag staat een arbeidsdeskundig onderzoek bij een metaalbedrijf op de agenda. Tijdens het gesprek met de werkgever en de medewerker komen veel emoties naar boven. Er is behoorlijk veel gebeurd het afgelopen jaar. Onderling wantrouwen, fysiek ongemak, een loonstop, een deskundigenoordeel welke maanden op zich heeft laten wachten, het passeert allemaal de revue. De verstoorde arbeidsrelatie speelt nog steeds een belangrijke rol, constateer ik. Daarom bespreek ik met de werkgever en medewerker de mogelijkheid tot mediation. Gelukkig staan beide partijen hier positief tegenover.

Onafhankelijk arbeidsdeskundig onderzoek

De medewerker laat mij zijn werkplek zien, zodat ik mij een beter beeld kan vormen van bepaalde werkzaamheden en bijkomende belastingen in het werk. Dat is per slot van rekening een belangrijk onderdeel van het arbeidsdeskundig onderzoek; een onafhankelijke weging van de belasting versus belastbaarheid. Ik schrik enigszins van de werkplek. De aanwezigheid van stof en metaaldeeltjes had ik wel verwacht, de beperkte beschermende middelen die hiervoor beschikbaar worden gesteld zijn mijn inziens wel voor verbetering vatbaar. Ik bespreek het met de werkgever.

Samenwerken in het inzetbaarheidsteam: prettig voor ons én onze klanten!

Ik rond het gesprek af, deel mijn voorlopige adviezen en maak duidelijk wat en op welke termijn werkgever en medewerker van mij kunnen verwachten en wat ik van hun verwacht. Ik rij vervolgens weer naar huis waar ik mij de rest van de middag bezighoud met het uitwerken van het arbeidsdeskundig rapport. Tussendoor heb ik telefonisch contact met een bedrijfsarts om een nadere toelichting op de FML (Functionele Mogelijkheden Lijst) te krijgen, en bel ik een Adviseur Arbeid en Gezondheid met een vraag over een mogelijke herplaatsing van een medewerker binnen de eigen organisatie. Fijn dat we binnen paraDIGMA groep zo laagdrempelig contact met elkaar kunnen opnemen, dat is goed voor ons maar zeker ook voor onze klanten. Ik bevestig nog per e-mail een aantal afspraken met werkgevers en besluit om 17.30 uur ermee op te houden voor vandaag. Het was weer een mooie dag!

Meer informatie?

Wilt u weten wat Puls voor u kan betekenen? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.