Wat is arbeidsdeskundig onderzoek

Wat is arbeidsdeskundig onderzoek? Die vraag kan in uw gedachten opkomen als dit wellicht nodig is bij één van uw medewerkers. Arbeidsdeskundig onderzoek is eigenlijk een onderzoek om uiteindelijk een concreet advies te kunnen geven over de re-integratiemogelijkheden voor arbeid. Dit wordt gedaan door een onafhankelijke adviseur. Er worden gesprekken aangegaan met de medewerker én de werkgever, zodat er uiteindelijk een goed advies uit komt.

Meer weten over arbeidsdeskundig onderzoek? Neem contact op!

Wat is arbeidsdeskundig onderzoek precies? Puls legt het uit!

De arbeidsdeskundige baseert zijn of haar voorstel op een aantal vragen die beantwoord worden tijdens het proces. De vragen zijn:

  • Kan de medewerker terugkeren naar eigen werk?
  • Kan het werk van de medewerker worden aangepast?
  • Kan de medewerker re-integreren in ander werk bij de eigen werkgever?
  • Zijn er mogelijkheden op de arbeidsmarkt om de medewerker naar ander werk bij een andere werkgever te begeleiden?

Door deze vragen te beantwoorden stelt de arbeidsdeskundige vast hoe het meest optimale re-integratieplan er uitziet. Dit kan re-integreren bij de huidige werkgever zijn (spoor 1), of bij een andere werkgever (spoor 2). Er worden verschillende gesprekken gevoerd met de werkgever, de werknemer en met beide partijen tegelijk. De gesprekken vinden altijd plaats op de vertrouwde locatie, namelijk de werkvloer.

Meer informatie? Kom in contact!

Bij Puls werken we met een all-in tarief. Zo heeft de werkgever achteraf geen onaangename verrassingen meer. We werken landelijk, zodat er altijd een deskundige beschikbaar is om bij u langs te komen. Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact op!

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.