Voordelen van hybride werken

De combinatie van thuis werken én op kantoor werken, het zogenaamde hybride werken, is na de corona pandemie niet meer weg te denken uit het werkveld. Zeker nu blijkt dat veel werknemers de voorkeur geven aan deze vorm van werken. Door het hybride werken blijkt dat medewerkers veel productiever en geconcentreerde kunnen werken, dan in een zogenoemde kantoortuin. Maar wat zijn nou precies de voordelen van deze nieuwe manier van werken?

Wat is hybride werken? Hybride werken betekent eigenlijk niets meer dan een deel thuis en een deel op kantoor werken. Bij deze vorm van werken wordt het kantoor een centrale verbindingsplek, waar plek is voor samenwerken en team activiteiten.

Wat zijn de voordelen? De voordelen van hybride werken op een rij:

Tijdbesparing

Het blijkt dat thuiswerkers 41% productiever werken dan hun collega’s die op kantoor werken. Thuiswerken verhoogt namelijk de productiviteit. Dit omdat je minder snel bent afgeleid op het moment dat je thuis werkt. De contacten met je collega’s worden vaak ook efficiënter. Even snel iets vragen aan een collega kan soms in de praktijk uitlopen op een heel gesprek. Wanneer je vragen stelt via e-mail of teams is de boodschap vaak een stuk compacter en directer.

Minder reistijd

In opvolging van bovenstaand, hybride werken zorgt natuurlijk ook voor minder reistijd én reiskosten. Een extra voordeel: minder reizen is ook beter voor het milieu!

Betere werk-privé balans

Door hybride werken krijgen medewerkers ook een betere werk-privé balans omdat er tussen het werken door soms ook privé activiteiten gedaan kunnen worden zoals de hond uitlaten of een wasje aanzetten. Ook geeft thuiswerken wat meer vrijheid. Ben je een ochtendmens, dan begin je vroeg met werken. Ben je dit niet? Dan begin je gewoon wat later.

Meer focus

Ten slotte hebben thuiswerkers vaak meer focus. Ze kunnen hier namelijk minder afgeleid werken en makkelijker even weglopen van hun werkplek.

mers.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.