Een nieuwe start met het spoor 2 traject

Een nieuwe start maken is altijd spannend: gaat het wel lukken? Vind ik wel iets wat bij mij past? Niet iedereen kijkt dan ook uit naar die start. Iemand die sceptisch was, was Krzysztof tijdens zijn eerste spoor 2 consult met Puls.

Achtergrond

Krzysztof werkt al ongeveer 7 jaar bij zijn werkgever als we met elkaar kennismaken in het spoor 2 traject. Het doel van dit traject is om ander werk voor Krzysztof te zoeken. Door fysieke beperkingen is hij uitgevallen in zijn werk en het is de vraag of hij het werk in de toekomst wel weer kan doen. Maar de eigen organisatie voelt zo vertrouwd voor Krzysztof dat hij niet op zoek wil naar ander werk. Hij houdt niet van verandering. Ook spreekt hij nauwelijks Nederlands en heeft hij weinig ervaring met solliciteren.

De omslag

In het tweede gesprek met de consultant van Puls komt er voor Krzysztof een omslag. Hij realiseert zich dat hij al langere tijd geen energie meer haalt uit zijn werk en dat het werk in de toekomst waarschijnlijk fysiek te zwaar voor hem wordt. Krzysztof houdt erg van autorijden en een functie als chauffeur lijkt hem daarom wel wat. Met ondersteuning van Puls gaat Krzysztof aan de slag met het verbeteren van zijn sollicitatievaardigheden.

We besteden aandacht aan het cv van Krzysztof en hij krijgt ondersteuning bij het opstellen van een mooie persoonlijke motivatiebrief. Ook krijgt Krzysztof informatie over hoe hij kan solliciteren via vacaturewebsites.

Ga ervoor

Krzysztof gaat ervoor. Overdag werkt hij bij zijn werkgever en in de avond solliciteert hij. In een paar weken tijd verstuurt hij meer dan 40 sollicitaties. Niet omdat het moet, maar omdat hij echt graag een nieuwe baan wil vinden. De gesprekken in het spoor 2 traject geven Krzysztof veel positiviteit. Hij wordt meerdere keren uitgenodigd door werkgevers voor gesprekken en een proefdagen en dan is het raak: binnen twee maanden vindt Krzysztof een nieuwe baan!

Krijg weer energie van werk

Heeft u een medewerker die is uitgevallen en niet meer kan terugkeren naar het oude werk? Neem dan vrijblijvend contact op met Puls en kom meer te weten over het spoor 2 traject. Is een medewerker (nog) niet uitgevallen, maar merkt u dat hij of zij geen energie meer krijgt van het werk? Ga dan aan de slag met de jobcoaching of Loopbaanbegeleiding van Puls.

“If you want it, you can do it!”

Krzysztof is nu een week aan de slag in zijn nieuwe baan en vertelt dat hij voor het eerst in tijden weer met plezier uitkijkt naar zijn werkdag. Zijn nieuwe werk geeft hem veel positieve energie en zorgt ervoor dat hij zich weer gelukkig voelt. Krzysztof: “Het is belangrijk om mensen te vertrouwen en niet op dezelfde plek te blijven hangen. Als je merkt dat je weinig energie krijgt van je werk, verander dan en wees niet bang. “If you want, you can do it”!”

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.