Het succesverhaal van Claire

Vanuit een spoor 2 traject, via vrijwilligerswerk, een detacheringsovereenkomst en een opvolgend jaarcontract is Claire sinds lange tijd wederom geheel terug in het arbeidsproces: ze werkt nu als klantenservicemedewerker in Eindhoven waar zij een interne training heeft gevolgd en inmiddels het visitekaartje is voor de organisatie en de service die zij bieden. Lees hier hoe Claire de spoor 2 begeleiding van Puls heeft ervaren.

Maak kennis met Claire

Claire is inmiddels 53 jaar, uiterst sociaal, luistert graag, is een echte doorzetter en leert iedere dag graag bij. Ze werkt nagenoeg haar gehele loopbaan als verkoopmedewerker in de detailhandel bij uiteenlopende filialen. Haar sociale vaardigheden komen goed van pas in de omgang met klanten en het geven van passend kledingadvies is haar dan ook op het lijf geschreven.

Door een plotselinge gebeurtenis valt Claire uit haar functie als verkoopmedewerker. Na behandelingen gaat ze re-integreren bij haar eigen werkgever, maar ze valt opnieuw uit. Het werd toen duidelijk dat Claire niet kon terugkeren in haar eigen werk. Via haar werkgever kwam ze in gesprek met Puls en startte het spoor 2 traject. Dit helpt haar op weg naar een nieuwe betaalde baan. Hiervoor worden diverse stappen ondernomen.

Claire ziet de toekomst positiever in: ‘’Ik tel nog mee’’

Claire vertelt over het verloop van haar re-integratie: ‘’Ik had geen idee wat mij te wachten stond. Ik zat sinds augustus in het revalidatietraject, wat pittig, vermoeiend en pijnlijk was. En dan ook nog het 2e spoor traject erbij. Er kwam heel veel op mij af waardoor het heel zwaar voor mij was, maar door het wekelijkse bezoek in het 2e spoor kreeg ik toch een beetje een positiever beeld voor de toekomst. Ik had werkelijk geen idee welke banen er allemaal bij mij pasten, hoe je een mooi CV en goede motivatiebrief kunt maken. Dankzij de begeleiding in het 2e spoor weet ik dat nu wel. Dat alleen al deed mij goed.” Claire ging aan de slag om te zoeken naar een functie die bij haar paste om ook ervaring op te doen: “Ook het online zoeken naar vrijwilligerswerk en het aanmaken van accounts was voor mij een lichtpuntje. Zeker nadat ik op vrijwilligerswerk solliciteerde en uitnodigingen kreeg voor sollicitatiegesprekken zag ik het positiever in voor de toekomst. Alleen de pijn was en is er helaas niet minder om. Nadat ik ben aangenomen als vrijwilligster en maatje voor eenzame ouderen gaf mij dat een bijzonder goed gevoel. Ik tel nog mee, ondanks mijn klachten.’’

Teleurstellingen gedurende het sollicitatieproces

‘’Ondertussen was ik ook al aan het solliciteren voor een betaalde baan en wat dan erg tegenviel, is dat je geen reactie op je sollicitatie krijgt. Geen afwijzing, helemaal niks. Of het sollicitatiegesprek verloopt prima totdat het 2e spoor, detacheringsovereenkomst of ziekte ter sprake komt en je dan te horen krijgt dat je niet binnen het team past. Dat is heel teleurstellend. Maar ja, ook dat hoort erbij.’’

Via detachering naar betaalde baan

‘’Uiteindelijk heb ik toch een bedrijf gevonden die er wél voor openstond en mij een kans wilde geven. Zij hebben ervaring met mensen die in het 2e spoor zitten, gaan een detacheringsovereenkomst met je aan en bieden je een contract aan om bij hen in dienst te komen.  Dit is de mede mogelijk gemaakt door de begeleiding van Puls. Zij hebben mij geholpen aan een nieuwe toekomst, die er positiever voor mij uitziet. Mijn dank is groot!’’

Inmiddels heeft Puls goed contact met de nieuwe werkgever en is er een samenwerking ontstaan op het gebied van het re-integreren van medewerkers in ander passend werk.

Meer informatie

Wilt u ook een spoor 2 traject aanvragen voor uw medewerkers? Kijk op spoor 2 traject voor meer informatie voor uw organisatie en uw medewerker.

*Claire is niet haar echte naam, deze is bekend bij de organisatie.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.