Gesprek met arbeidsdeskundige: wat kunt u verwachten?

Heeft u binnenkort een gesprek gepland staan met een arbeidsdeskundige? Dan kunt u zich hier goed en gemakkelijk op voorbereiden. U kunt immers vragen hebben als ‘wat doet een arbeidsdeskundige eigenlijk?’ of ‘waar kan een arbeidsdeskundige mij als medewerker mee helpen?’. Wij leggen u graag uit wat u kunt verwachten en waar u rekening mee kunt houden tijdens een gesprek met arbeidsdeskundige.

Wilt u meer weten over arbeidsdeskundige onderzoeken of wilt u er een laten uitvoeren? Bekijk dan snel onze website en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Wat doet een arbeidsdeskundige?

Een arbeidsdeskundige voert onder andere arbeidsdeskundige onderzoeken uit waarin ze kijken naar de mogelijkheden voor arbeid. Zij houden hierbij rekening met de beperkingen van een medewerker die van te voren zijn vastgelegd door de (bedrijfs)arts. Tijdens het onderzoek zoekt de arbeidsdeskundige naar een aantal antwoorden om zo vast te kunnen stellen hoe de medewerker het beste kan re-integreren.

Hoe kan ik mij voorbereiden?

Een groot en belangrijk onderdeel van een arbeidsdeskundig onderzoek, is het gesprek tussen de medewerker en de werkgever of leidinggevende. Tijdens dit gesprek krijgen de werkgever en medewerker de mogelijkheid om aan te geven hoe zij kijken naar de werkmogelijkheden. Mocht u dit lastig vinden, de taal niet goed spreken of achteraf niet willen blijven zitten met vragen? Dan mag u altijd iemand meenemen naar het gesprek.

Denk ook alvast na over het antwoord wat u wilt geven op de vraag ‘welke mogelijkheden tot werk ziet u?’. Zo denkt u later niet ‘had ik dat maar gezegd’. De arbeidsdeskundige luistert goed naar beide partijen en stelt ook gerichte vragen om tot de kern te komen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over arbeidsdeskundige onderzoeken of wilt u er een laten uitvoeren? Bekijk dan snel onze website en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.