Een dag van een jobhunter

Start van de werkdag

Om half 9 zit ik (Ayla) klaar achter mijn laptop met een kop koffie en check ik wat er op de planning staat voor deze dag;

Eén van mijn kandidaten heeft een sollicitatiegesprek met een uitzendbureau vanmiddag. Daarnaast heb ik een nieuwe aanmelding waarvoor ik een intakegesprek gepland heb. En ik ga op zoek naar passende vacatures voor twee andere kandidaten. Een drukke planning dus!

Voordat ik begin, open ik mijn mail. Helaas veel afwijzingen, maar er zitten ook een aantal geïnteresseerde werkgevers tussen. Ik pak de jobhunt-overzichten erbij om deze te updaten en bedank de werkgevers voor hun berichten. De geïnteresseerde werkgevers bel ik terug, om met hen te bespreken wat de gang van zaken is. Een uitzendbureau heeft interesse in een gesprek met één van mijn kandidaten voor een administratieve functie. Ik geef aan dat ik haar op de hoogte zal stellen van hun interesse en dat zij contact met hen op zal nemen. Ik bel mijn kandidaat om haar het goede nieuws te vertellen en stuur haar per mail de vacature en de contactgegevens door. Hierna besluit ik op zoek te gaan naar vacatures op Indeed. Met regelmaat mag ik op zoek naar administratieve en logistieke functies voor mijn kandidaten. Mijn kandidaten zijn nog niet zo lang ziek uitdienst, doorgaans hooguit 3 maanden. Het is een gemotiveerde doelgroep met variantie in leeftijden en achtergronden. Vaak hebben zij een lichamelijke beperking waardoor ze niet meer langdurig kunnen staan of zwaar kunnen tillen. Ook tref ik regelmatig kandidaten met een mentale beperking, hierdoor kunnen ze minder goed omgaan met stresserende werkzaamheden. Ik filter in de vacature of de benoemde werkzaamheden passen bij de beperking en benoem ook altijd kort in de introductie van mijn kandidaat waar in het vervolg rekening mee gehouden moet worden. Wanneer ik ongeveer tien vacatures gevonden en benaderd heb voor beide kandidaten, is het tijd voor mijn pauze.

Na mijn pauze

Tegen de tijd dat ik terug kom op mijn werkplek, heeft mijn derde kandidaat ondertussen zijn sollicitatiegesprek met het uitzendbureau gehad, dus contacteer ik hem om te bespreken hoe het gegaan is. Soms blijkt het toch geen match te zijn, maar gelukkig hoor ik ook vaak goed nieuws! Nadat ik de kandidaat gesproken heb, neem ik altijd contact op met de werkgever om na te gaan wat de vervolgstappen zijn of om te vragen waarom het toch geen match blijkt te zijn. Dit leg ik vervolgens vast in de rapportage.

Dan is het tijd voor het intakegesprek voor mijn nieuwe opdracht. Ik pak het intakeformulier en CV van mijn vierde kandidaat erbij terwijl de telefoon overgaat, totdat ik iemand hoor aan de andere kant van de lijn. Nadat ik mijzelf kort voorgesteld heb, bespreken we samen het ingevulde intakeformulier. Vaak zijn er nog een aantal aspecten die ik wil specificeren om mijn zoektocht gemakkelijker te maken. Ook missen er nog een aantal belangrijke punten op zijn CV, dus we spreken af dat hij deze maandag aanvult en naar mij terugstuurt. In de tussentijd heb ik nog een aantal reacties ontvangen van mijn sollicitaties van vanochtend en tegen de tijd dat ik deze allemaal verwerkt heb zit mijn werkdag er alweer op!

Samenkomst team

Gelukkig zit ik niet altijd de hele dag alleen achter mijn bureau, elke woensdag hebben ik en mijn collega’s een samenkomst op het kantoor. De locatie van samenkomst varieert tussen Nieuwegein / Rotterdam locatie ParaDIGMA of Almere locatie UWV. Behalve dat we hier samen hard aan het werk zijn, bespreken we natuurlijk ook de dingen die we meegemaakt hebben deze week. Ik ben ondertussen drie maanden jobhunter bij Puls en vind het gaaf om te zien dat uitzendbureaus en bedrijven samen met mij moeite nemen om mijn kandidaten een fijne nieuwe werkplek te bieden. ‘We kunnen elkaar helpen’, is een uitspraak die ik veelvuldig hoor en ook volledig beaam.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.