“Hoewel trajecten kortdurend zijn, merk ik dat ik toch iets kan betekenen voor de toekomst van de medewerker. ”

Wat maakt werken bij Puls nu zo leuk en waarom werken onze collega’s bij Puls? Erik Beelen, loopbaan- en re-integratieconsultant bij Puls, is dit jaar 12,5 jaar werkzaam bij Puls en voorheen bij voorganger OxHill7. In dit artikel deelt hij zijn ervaringen en vertelt hij wat hem motiveert in zijn werk.

Erik: “Voorheen werkte ik namelijk maximaal zo’n drie jaar bij een werkgever en was ik altijd op zoek naar nieuwe kansen in de markt en mogelijkheden om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik begon 12,5 jaar geleden bij OxHill7 als zelfstandige en werd al snel aangenomen in loondienst. Destijds was ik de 18e medewerker bij OxHill7.” In januari 2023 is OxHill7 samen met Optios en Inverzo verder onder de naam Puls gegaan en uitgegroeid tot een organisatie van meer dan honderd medewerkers. Als loopbaan- en re-integratieconsultent en jobcoach begeleidt Erik mensen in en naar werk. Daarnaast start hij binnenkort als teamleider van de jobhunters binnen Puls.

Nog altijd veel plezier

Erik heeft gedurende zijn carrière diverse werkgevers gehad. “Ik begon mijn loopbaan 31 jaar geleden bij Disneyland in Parijs, daar vond ik mijn passie voor zakelijke dienstverlening. Later heb ik nog een eigen praktijk gehad als therapeut.” Uiteindelijk koos Erik voor het werk als loopbaan- en re-integratieconsultant vanwege de continuïteit van het werk en het contact met werkgevers. Deze stap geeft hem nog steeds veel plezier: “Het zoeken naar een ingang voor passend werk voor een nieuwe kandidaat geeft mij veel energie. Hoewel trajecten kortdurend zijn, merk ik dat ik toch iets kan betekenen voor de toekomst van de medewerker. Daarnaast hecht ik veel waarde aan diversiteit en vind ik het positief dat we binnen Puls een team van collega’s hebben met diverse leeftijden en multiculturele achtergronden.”

Eén van Eriks sterke kanten is het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals de doelgroep Wajong of mensen met een psychische kwetsbaarheid. “Mijn zoon ontwikkelde autisme en ik heb veel van hem kunnen leren, zoals niet zomaar opgeven, kansen zien, maar ook accepteren als iets niet lukt”, aldus Erik. Een andere sterke vaardigheid van Erik is het leggen van contact met werkgevers. Hij is niet bang om te bellen en opent graag deuren voor anderen die zich willen ontwikkelen. Er zijn veel trajecten waar Erik trots op is: “Bijvoorbeeld een mevrouw die werkzaam was in de kinderopvang en via mijn netwerk een werkervaringsplaats kreeg in een ziekenhuis, die later leidde tot een baan voor onbepaalde tijd. In dit traject was maar één sollicitatie nodig om tot dit mooie eindresultaat te komen.”

“Het werk kost veel tijd, ook omdat ik er veel aandacht aan besteed. Het is voor mij geen negen-tot-vijf baan. Anderzijds merk ik tegenwoordig dat het ook wel eens leuk is om niet te werken en realiseer ik mij steeds meer dat het belangrijk is om ook mijn eigen werk-privébalans in de gaten te houden. Sinds kort heb ik dan ook een nieuwe hobby: Aikido. Dit is een Japanse demonstratieve vechtkunst. Aikido laat mij (letterlijk en figuurlijk) ervaren hoe het is om uit balans te raken en wat dat met je doet. In ons werk krijg je met veel ingrijpende situaties te maken en deze sport geeft mij inzichten die ik ook weer kan gebruiken in het werk.”

Word de nieuwe collega van Erik

Herken jij jezelf in het verhaal van Erik en zie jij jezelf ook werken als loopbaan- en re-integratieconsultant bij Puls? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s door heel het land. Bekijk snel ons vacature aanbod en solliciteer.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.