Waarom zou je iemand aannemen vanuit een spoor 2 traject?

Twee weken geleden plaatste Puls een casus op LinkedIn. Deze casus ging over een dame die haar werk niet meer kan uitvoeren door rugklachten. Zou u deze medewerker uitnodigen voor een (sollicitatie)gesprek? De meeste stemmers kozen ‘ja’.

Medewerkers die hun werk niet meer kunnen uitvoeren door langdurige klachten krijgen in een spoor 2 traject begeleiding bij het zoeken van een baan die wel passend is. Heeft u er wel eens over nagedacht om iemand aan te nemen vanuit een spoor 2 traject? Misschien nog niet, maar wist u dat hieraan veel voordelen verbonden kunnen zijn? In dit artikel leest u hier meer over.

Iedereen heeft beperkingen en talenten

Iedereen op de arbeidsmarkt heeft talenten en beperkingen, zo ook de kandidaten in een spoor 2 traject. Misschien denkt u er in eerste instantie niet aan, maar u heeft waarschijnlijk ook beperkingen. Draagt u bijvoorbeeld een bril of draagt u contactlenzen? Dan kan dit worden gezien als beperkingen in het zicht! Maar dat betekent natuurlijk niet dat deze beperkingen u belemmeren in uw werk.

Een kandidaat in een spoor 2 traject solliciteert op functies die wel passend zijn, uitgaand van zijn of haar talenten. Richt u daarom als werkgever op wat deze kandidaat wel kan en maak gebruik van deze talenten. En check uw aannames over de beperkingen bij de kandidaat en vul deze niet zelf in. Door een kandidaat serieus te nemen en niet te denken in beperkingen maar in oplossingen is er vaak meer mogelijk dan u in eerste instantie denkt.

Het geeft een boost!

Het aannemen van een medewerker vanuit een spoor 2 traject kan de organisatie een boost geven. Over het algemeen heeft deze medewerker namelijk extra motivatie om te werken en geeft het de medewerker veel zelfvertrouwen om zijn of haar talenten weer in te zetten. De medewerker straalt deze positiviteit uit naar zijn of haar collega’s en klanten. Vergis u ook niet in de kracht van mond-tot-mondreclame. Medewerkers die positief zijn over uw organisatie en de kansen die u hen biedt vertellen dit verder! Kortom, goed voor het imago van uw bedrijf!

Medewerker op proef

Soms kan een proefplaatsing, detachering of werkervaringsplek een uitkomst zijn. Hiermee kunt u testen of de functie passend is bij de belastbaarheid van de potentiële medewerker. Daarnaast kunt u de kandidaat relevante werkervaring op laten doen, voordat u deze kandidaat in dienst neemt. Na de afgesproken periode kunt u de medewerker officieel in dienst nemen.

Financiële regelingen en zekerheid voor werkgevers

Neemt u een medewerker na afloop van 2 jaar ziekte officieel bij u in dienst? Dan kunt u als werkgever mogelijk gebruikmaken van interessante regelingen via de overheid. De overheid stimuleert werkgevers namelijk op allerlei manieren om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. U kunt hierbij denken aan een no-risk polis of loonkostenvoordelen.

Maatschappelijke relevantie

Arbeidsongeschiktheid leidt tot aanzienlijke aantallen mensen die niet werkzaam zijn in betaald werk. Participeren op de arbeidsmarkt is vanuit verschillende invalshoeken erg wenselijk. Zo geeft werk mensen met een mooi woord ‘zinhoud’ en voldoening. De medewerker komt in beweging en neemt zelf weer de regie over zijn of haar eigen loopbaan. Ze dragen weer hun steentje bij! Dat geeft toch van beide kanten voldoening?

Bent u op zoek naar een nieuwe medewerker?

Wilt u een medewerker vanuit een spoor 2 traject aannemen? Kijk dan eens op onze pagina ‘Spotlight’. Hier plaatsen wij regelmatig onze sterren die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Bent u op zoek naar een kandidaat in een specifieke regio of met specifieke competenties? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee. Bij Puls werken wij landelijk.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.