Loopbaancoaching

Loopbaancoaching brengt helderheid! Tijdens een traject onderzoekt de medewerker samen met de Loopbaan en Re-integratie Consultant waar hij of zij staat in de persoonlijke en professionele ontwikkeling, welke keuzes hij kan maken en welke mogelijkheden hij heeft voor het verdere verloop van zijn carrière. We bekijken ook wat de positie is in de huidige werkkring, hoe hij hier het beste aan kan bijdragen en vooral ook in welke andere interne functies hij het meest/beter zou kunnen floreren.
Mocht dit voorgenoemde niet de wens zijn dan zal de focus vooral liggen op het ontdekken van de kansen en doorgroeimogelijkheden in een externe werkomgeving.

Het doel

Het doel van Loopbaancoaching is een helder, uitgebreid en vooral bruikbaar advies.

Hoe komt Puls met u tot dit doel?

  • Het in kaart brengen van arbeidsrelevante eigenschappen zoals: talenten, kwaliteiten, ambities en persoonlijkheidskenmerken;
  • Vertaling van deze inzichten naar passende en arbeidsmarktrelevante loopbaanrichtingen en concrete beroeps-/functiemogelijkheden voor korte en/of lange termijn;
  • Komen tot persoonlijke loopbaankeuzes en tot een uit te zetten loopbaankoers;
  • Opstellen van een loopbaanplan, gericht op verder intern en of extern arbeidsmarktonderzoek en/of realisatie van loopbaandoelen.

Hoe werkt loopbaancoaching?

De loopbaancoaching van Puls bestaat uit 3 individuele coachingsgesprekken, maar kan indien gewenst verlengt worden per gesprek. Door middel van diverse oefeningen en opdrachten worden drijfveren, interesses en affiniteiten in kaart gebracht. Ook wordt er een persoonlijk profiel opgesteld op basis van kennis, ervaring, vaardigheden en interesses.

Tijdens de loopbaancoaching maken wij gebruik van Jobport, een innovatief online loopbaaninstrument dat wordt ingezet voor diverse testen en onderzoeken. Deze testen zijn gekoppeld aan de meest complete online beroependatabase waardoor er gedetailleerde uitleg kan worden gegeven over de inhoud en belastbaarheid per taak in een functie. Niet alleen de fysieke belastbaarheid, maar ook mentaal. Mochten er geen beperkingen zijn, dan nog geeft dit relevante en gedetailleerde informatie over de taakverdeling in een functie wat de beeldvorming kan ondersteunen. Ook worden opties voor bij- en/of omscholing aangegeven.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.