Wanneer arbeidsdeskundig onderzoek

Wanneer arbeidsdeskundig onderzoek? Dit heeft u zich misschien wel eens afgevraagd. Als uw medewerker langere tijd ziek is, dan is dat uiteraard voor beide partijen erg vervelend. Een arbeidsdeskundig onderzoek geeft een concreet en gedegen advies over de re-integratiemogelijkheden voor het werk dat de desbetreffende medewerker altijd heeft gedaan. Bij het onderzoek wordt er goed gekeken naar de belastbaarheid van de werknemer en de belasting van de functie.

Meer weten over arbeidsdeskundig onderzoek van Puls? Neem gerust contact met ons op!

Wanneer arbeidsdeskundig onderzoek? Puls geeft antwoord!

Arbeidsdeskundig onderzoek is nodig als er gekeken moet worden naar de re-integratiemogelijkheden van een medewerker die langdurig ziek is geweest. Dit geeft namelijk veel verheldering voor de medewerker, maar ook voor de werkgever. Het is belangrijk dat er goed gekeken wordt naar alle mogelijkheden zodat beide partijen niet voor onverwachtse tegenvallers komen te staan.

De arbeidsdeskundige zal antwoord geven op de volgende vragen:

  • Kan de medewerker terugkeren naar eigen werk?
  • Kan het werk van de medewerker worden aangepast?
  • Kan de medewerker re-integreren in ander werk bij de eigen werkgever?
  • Zijn er mogelijkheden op de arbeidsmarkt om de medewerker naar ander werk bij een andere werkgever te begeleiden?

Mocht uiteindelijk blijken dat de huidige functie bij de huidige werkgever niet meer past bij de werknemer, dan zal er gekeken worden of er gere-integreerd kan worden bij een andere werkgever.

Meer informatie?

Heeft u meer informatie nodig over arbeidsdeskundig onderzoek of één van onze andere diensten? Uiteraard helpen wij u graag! Neem contact met ons op via het formulier op onze website, per mail of telefonisch. We komen hier dan zo snel mogelijk bij u op terug. Puls staat voor u en uw organisatie klaar!

Neem contact op!

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.