Loopbaanbegeleiding, ontwikkeladvies en jobcoaching.. Wat is het verschil voor jouw persoonlijke ontwikkeling?

Iedereen heeft talenten! Het is alleen de kunst die talenten goed te gebruiken en in te zetten. Puls biedt verschillende diensten aan op het gebied van (persoonlijke) ontwikkeling, zoals loopbaanbegeleiding, ontwikkeladvies en jobcoaching. Wat is nu het verschil hiertussen?

Loopbaanbegeleiding

Met loopbaanbegeleiding krijgt een medewerker begeleiding bij hulpvragen over het huidige werk en de loopbaan. Tijdens de loopbaanbegeleiding reflecteren we met de medewerker op de eigen loopbaan om toekomstgerichte keuzes te maken. Er kan gekeken worden of de baan of zelfs het beroep nog past en de medewerker krijgt antwoord op vragen als ‘wat wil ik?’ en ‘wie ben ik?’. Met een loopbaanbegeleidingstraject van Puls krijgt de medewerker weer inzicht en het vertrouwen in het maken van eigen keuzes en stappen. We kijken naar de werksituatie én de mogelijkheden om die ambities te realiseren. Door gesprekken en assessments wordt de medewerker op het juiste spoor gezet.

Loopbaanbegeleiding van Puls is een intensieve hoog-rendement-aanpak, gebaseerd op wekelijkse of tweewekelijkse coachingsgesprekken. Concrete, praktische, persoonlijke vragen en opdrachten helpen de medewerker inzicht te krijgen in zichzelf en zijn of haar functioneren. Met loopbaanbegeleiding van Puls zorgt u ervoor dat medewerkers hun mogelijkheden, ambities en huidige werk tijdig op elkaar afstemmen!

Ontwikkeladvies

Onderdeel van onze trajecten – maar ook los als korte en intensieve meting in te zetten – is het ontwikkeladvies. ‘Wat is een goede volgende stap in mijn loopbaan?’ is een belangrijke vraag die veel medewerkers zichzelf stellen. Puls helpt bij het vinden van een passend antwoord. Dat doen we in een kort en intensief traject dat niet alleen duidelijkheid biedt, maar ook inspiratie en concrete handvatten.

De consultant van Puls voert gesprekken met de medewerker, doet oefeningen en neemt een persoonlijke test af. Een van deze tests kan de ACT-meting zijn, waarin jouw wensen en competenties (zowel bewust als onbewust) naar voren komen. Zo ontstaat een compleet persoonlijk ontwikkeladvies dat de medewerker in kwestie echt verder helpt. Hierdoor gaat hij of zij met energie en een heldere focus de volgende loopbaanfase in.

Jobcoaching

Met jobcoaching begeleidt een consultant van Puls de medewerker die door ziekte, handicap of om andere redenen extra begeleiding kan gebruiken om duurzaam inzetbaar te blijven. Anders dan loopbaanbegeleiding, zal een jobcoach van Puls tijdens het werk ondersteuning bieden. Het traject bestaat uit coachingsgesprekken met de medewerker en begeleiding op de werkvloer. In de coachingsgesprekken maken we het persoonlijk profiel inzichtelijk; wat geeft een medewerker voldoening? Wat vindt hij/zij leuk om te doen? En wat zijn zijn/haar sterke punten? Vervolgens kijken we naar de functie die de medewerker uitvoert en wat belangrijke eisen zijn om deze functie goed uit te kunnen voeren. Om medewerker te voorzien van concreet advies kijken we mee op de werkvloer. We kijken met de medewerker naar zijn/haar takenpakket, waar hij/zij tegenaan loopt en hoe dat opgelost kan worden. Door deze manier van werken krijgen we een goed beeld van de dagelijkse praktijk van de medewerker en kunnen we maatwerk leveren.

De consultant van Puls heeft oprechte interesse in de medewerker en kijkt waar hij of zij behoefte aan heeft. Het kan zijn dat de uitkomst van een traject is dat een medewerker niet meer op zijn/haar plek zit en de overstap maakt naar een andere werkgever. Ook dan zorgt Puls voor een optimale begeleiding van zowel de medewerker als de werkgever.

Meer informatie over persoonlijke ontwikkeling bij Puls

De inzet van loopbaanbegeleiding, ontwikkeladvies of jobcoaching is niet alleen waardevol voor de ontwikkeling van de medewerker, maar ook voor de werkgever. Het functioneren van de medewerker en het zelfsturend vermogen worden sterker. Daarnaast krijgt het zelfbeeld van de medewerker een boost en krijgt de medewerker weer regie over zijn of haar loopbaan. Wilt u één van deze diensten inzetten voor uw medewerkers? Dan kunt u eenvoudig een dienstverlening aanvragen

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.