Vergroot uw kansen op de arbeidsmarkt

Dat de coronacrisis grote invloed heeft op de hele samenleving is duidelijk. Niet alleen staat de zorgsector onder grote druk en dreigen diverse horecabedrijven om te vallen vanwege gedwongen sluitingen; het is de gehele arbeidsmarkt die hard wordt geraakt.

De gevolgen zijn voorlopig merkbaar. Dit kan bij menig medewerker en werkzoekende voor onzekerheid zorgen: “wat bekent dit voor mijn baanzekerheid?”, “kan ik mijzelf nog wel blijven ontwikkelen?”, “wat betekent dit voor mijn kansen op de arbeidsmarkt?”

Geen reden voor paniek!

In crisistijden is het onvermijdelijk dat sommigen hun baan kunnen verliezen. Ook is het voor werkzoekenden moeilijker om een baan vinden. Maar desondanks zijn er wel degelijk mogelijkheden om uw eigen kansen op de huidige arbeidsmarkt te vergroten. Ook preventief.

Blijf in beweging

In tijden van crisis zien we dat de afstand tussen de mens en arbeidsmarkt groter wordt; zeker nu we meer geïsoleerd van elkaar leven en minder contact hebben met de mensen om ons heen. De kans dat een verzuimende medewerker of een werkzoekende hierdoor nog meer ‘op afstand’ van de organisatie en de arbeidsmarkt komt te staan, is daardoor groot. Stilstaan en niks doen, is dus geen optie! Daardoor wordt deze afstand alleen maar groter. Blijf dus in beweging en vooral: blijf uzelf ontwikkelen. (Interne) opleidingen, cursussen en trainingen verstevigen uw positie op de arbeidsmarkt; gespecialiseerde kennis en extra vaardigheden zorgen er immers voor dat u uzelf aantrekkelijker maakt voor organisaties. Ook in deze bizarre tijden.

Daag uzelf uit!

Hoe krom of ondenkbaar ook: de coronacrisis kan u ook kansen bieden. Of u nu op zoek bent naar nieuwe uitdagingen binnen of buiten uw organisatie, in een re-integratietraject zit of überhaupt op zoek bent naar een baan; er is vaak meer mogelijk dan u denkt. Echter, deze kansen ontstaan niet uit zichzelf. U bent degene die deze kansen creëert door zelf initiatief te nemen en stil te staan bij uw eigen kennis, vaardigheden en ambities. Daarom dagen we u uit uw kansen op de arbeidsmarkt onder de loep te nemen! Wie weet verandert dit de manier waarop u kijkt naar werk en carrière; voor nu of in de toekomst. Heeft u bijvoorbeeld wel eens nagedacht over wat u nog meer kunt doen met uw kennis, vaardigheden, ervaring en opleidingsachtergrond? Of over het inzetten van uw kwaliteiten en talenten in een andere functie of bedrijfstak?

Ga daarom eens op zoek naar wat anderen met uw opleidingsachtergrond doen of bekijk een aantal voor u interessante vacatures, om te beoordelen of u in aanmerking komt voor deze functie. Dit maakt meteen inzichtelijk op welke terreinen u uzelf nog moet en kunt ontwikkelen, om vervolgens een nieuwe richting op te kunnen. U weet maar nooit wanneer dit van pas komt: niet alleen in de coronacrisis, maar ook later, bijvoorbeeld bij ziekte of een reorganisatie. Of neem eens een kijkje op https://verruimjeblikopwerk.nl voor inspiratie: vele anderen gingen u al voor.

En nu?

Puls is er van overtuigd dat er altijd kansen en mogelijkheden zijn, ook nu. We zijn erop gebrand u inzicht te geven in deze kansen mogelijkheden en u op weg te helpen. Dit doen wij door middel van effectieve coachingsgesprekken en het bieden van praktische oplossingen, zoals het onderzoeken van opleidings- of omscholingsmogelijkheden of het inzichtelijk maken van uw kwaliteiten en valkuilen. Daarnaast kunnen we u inspireren door een meeloopdag of zelfs een werkervaringsplek te regelen. Een baan moet immers ook in de praktijk bij u passen.

Kortom: met de juiste begeleiding kunnen medewerkers de stip op de horizon blijven zien en weer zicht krijgen op hun arbeidsmogelijkheden. Puls staat voor u klaar.

Meer weten of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.