Van verkoopmedewerker naar een baan in de zorg!

Hanneke is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Nadat ze 20 jaar geleden haar mbo studie had afgebroken heeft ze jarenlang bij haar oude werkgever in de supermarkt gewerkt. Door fysieke klachten werd dit werk helaas te zwaar voor haar. Via haar oude werkgever kwam Puls in beeld voor het volgen van een spoor 2 traject met als doel het vinden van een passende werkplek.

Hanneke vertelt hierover: “Ik ben het traject vol goede en frisse moed begonnen. Ik zag het traject als een kans om naar een baan op zoek te gaan waar ik echt enthousiast voor ben. De consultant voelde aan waar mijn interesses lagen en heeft daar goed naar gekeken en naar mijn mening uitgehaald wat nodig was. Het liefst wilde ik aan de slag in de zorg, ook al wist ik dat dit niet voor de hand lag zonder diploma en met fysieke klachten. Aan motivatie ontbrak het niet!

Gelijktijdig had ik ook wel mijn bedenkingen. Ik liep namelijk ook een zwaar revalidatietraject. Ik kon niet overzien waar ik uit zou komen met het spoor 2 traject terwijl de revalidatie nog moest beginnen. Ik vond dit erg veel en heftig tegelijkertijd. Ik ben er misschien ook wel erg enthousiast ingestapt en te rooskleurig, waardoor ik halverwege het traject echt een inzakmoment had. Helemaal nadat er toch wat afwijzingen binnen kwamen. Dan komt er toch een stuk onzekerheid de hoek om kijken. Hier heeft de consultant goed op ingespeeld en doorgepakt door ook op zoek te gaan naar passende werkplekken waardoor ik het idee had dat we weer ergens heen gingen.

Nu kan ik vol trots zeggen dat het mij is gelukt. In één week tijd werd ik voor twee sollicitatiegesprekken uitgenodigd. Bij de eerste was het al raak. Ik mocht op gesprek komen voor de functie van assistent wonen en welzijn. Helemaal wat ik wilde! Gelukkig was het enthousiasme wederzijds. De functie bestaat grotendeels uit activiteiten zoals koffiedrinken en contact maken met cliënten in combinatie met licht huishoudelijk werk. Fysiek nauwelijks belastend en mooi werk om te doen. Voor mij had het niet beter uit kunnen pakken!”

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.