Succesvolle samenwerking: hallo Jumbo!

Puls staat voor gedreven, daadkrachtig en resultaatgericht. Wij geloven in een persoonlijke, betrokken en mensgerichte aanpak. En deze aanpak wordt gewaardeerd door Jumbo als werkgever en door de medewerkers. Het is dan ook niet voor niks dat Jumbo en Puls al jaren een prettige en vruchtbare samenwerking hebben.

Zo vertelt Paul van der Linden, HR Businesspartner van Jumbo Supermarkten: “De dienstverlening van Puls kenmerkt zich door een oplossingsgerichte aanpak, met oog voor de mens en in lijn met de kernwaarden binnen Jumbo. De ervaring leert dat elke casus telkens weer vraagt om een specifieke aanpak. Puls is in staat om hierin mee te bewegen en zo nodig van de geijkte route af te wijken, indien dit leidt tot een sneller en beter resultaat. Kenmerkend is dat Puls hierin zelf actief meedenkt en met initiatieven komt om sneller tot een oplossing te komen. De wijze waarop de trajecten worden doorlopen, kan rekenen op veel sympathie vanuit zowel de medewerkers van Jumbo als de werkgever Jumbo. Hierin stelt Puls zich op als een betrouwbare partner, die in staat is om te verbinden zonder het doel uit het oog te verliezen.”

Maak kennis met Hanneke en Tom

Deze twee medewerkers werkten jarenlang met veel plezier bij supermarktketen Jumbo. Toch vielen beide uit vanwege fysieke klachten. Voor zowel Hanneke als Tom had Jumbo de hulp van Puls ingeschakeld; er werd gestart met een spoor 2-traject. Het doel: het vinden van een passende nieuwe werkplek!

Een perfecte match!

Hanneke werkte al 20 jaar als verkoopmedewerker bij de Jumbo. Door fysieke klachten werd dit werk helaas te zwaar voor haar. Hanneke startte het spoor 2 traject met frisse moed. “Ik zag het traject ook als een mooie kans. De consultant voelde aan waar mijn interesses lagen en heeft daar, naar mijn mening, alles uitgehaald wat nodig was. Het liefst wilde ik aan de slag in de zorg, ook al wist ik dat dit niet voor de hand lag zonder diploma en met fysieke klachten. Maar aan motivatie ontbrak het niet.”

Gelijktijdig had Hanneke ook haar bedenkingen. Ze volgde een zwaar revalidatietraject, waardoor ze niet kon voorzien waar ze uit zou komen met het spoor 2-traject. “Ik vond dit erg veel en heftig. Toch kan ik nu vol trots zeggen dat het mij is gelukt. Ik mocht op gesprek komen voor de functie van assistent wonen en welzijn. Precies wat ik wilde! Gelukkig was het enthousiasme wederzijds. De functie bestaat grotendeels uit activiteiten zoals koffiedrinken en contact maken met cliënten in combinatie met licht huishoudelijk werk. Fysiek nauwelijks belastend en mooi werk om te doen. Voor mij had het niet beter uit kunnen pakken!”

Tom stapte bij de juist halte uit!

Ook Tom kijkt positief terug op het spoor 2-traject bij Puls. Tom had jarenlang een leidinggevendefunctie bij Jumbo en deed het werk met veel plezier. Maar vanwege stressklachten en fysieke klachten, was het voor Tom niet langer mogelijk om zijn functie uit te blijven voeren.

Waar eerst de intentie was om terug te keren naar de Jumbo en de werkzaamheden rustig op te bouwen, is uiteindelijk toch gestart met een spoor 2-traject. Het traject startte met oriëntatie naar passend werk buiten de Jumbo. Tom stond hier aan het begin vrij negatief tegenover. Aan de hand van oefeningen en testen die Tom inzichten gaven over zichzelf en een zoekrichting buiten de Jumbo, begon Tom de voordelen te zien van ander werk wat fysiek minder vraagt en minder stress oplevert. Zo is Tom enthousiast geworden voor het werk als buschauffeur. Na een geslaagd scholingstraject, zit Tom inmiddels meer dan tevreden op de bus. Tom: “Nu ben ik zeer blij met het traject. De dienstverlening van Puls krijgt van mij een 9!”

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.