“ik ontwikkelde meer zelfvertrouwen en hervond ik mijn balans”

Wat gebeurt er wanneer je na decennia in de zorg te hebben gewerkt en andere hebt ondersteund zelf ondersteuning nodig hebt? Het overkwam Daniela. Ze is psycholoog en werkte lange tijd als zorgcoördinator in de jeugd- en gehandicaptenzorg, totdat ze uitviel.

Op zoek naar wat past

Daniela is 52, maar zit niet graag stil: ze houdt van zingen, dansen en acteren, zit bij een musicalvereniging en bezoekt met haar man regelmatig muziekfestivals.  Daniela: “In mijn werk wil ik graag een behoorlijke mate van autonomie, speelruimte, creativiteit en als het ware intuïtief kunnen ‘spelen”, net even buiten de kaders denken. Ook wil ik zowel mijn analytische als gevoelsmatige kant kunnen inzetten tijdens het werk”.

Helaas kwam Daniela in de Ziektewet terecht en ging ze op zoek naar een baan die beter bij haar paste. Toen ze een jaar in de ziektewet zat, kwam ze in aanraking met Puls: “Gedurende het intensieve begeleidingstraject bij Puls, waarin ik middels zelfanalyse, oriënterende gesprekken, meeloopdagen bij psychologenpraktijken en huisartsenpraktijken als POH-GGZ, ontwikkelde ik meer zelfvertrouwen en hervond ik mijn balans.” Na even zoeken was het raak en vond Daniela een vacature die perfect bij haar paste. “Door alle ondersteuning mocht ik middels een werkervaringstraject beginnen als leerlingcoach op een middelbare school. Dit is een nieuwe functie, die is opgericht vanuit de NPO gelden (naar aanleiding van de gevolgen van corona) om leerlingen met een cognitieve achterstand middels sociaal emotionele begeleiding te ondersteunen in het hervinden van de balans, waardoor zij weer aan leren toekomen. Later is het traject omgezet naar een tijdelijk contract en hopelijk wordt het daarna een vast contract. Mocht het niet lukken, dan ligt plan B klaar. Dat is een ondernemingsplan voor het opstarten van een eigen praktijk.”

Nieuwe start

Met deze nieuwe functie heeft Daniela zichzelf weer gevonden. “Deze baan geeft mij energie, kracht, zelfvertrouwen en uitdaging. Maar misschien nog een van de belangrijkste bijkomstigheden, dat mijn klachten, waarvoor ik twee jaar in de ziektewet zat, volledig zijn verdwenen”, aldus Daniela. Een goede match tussen werk en medewerker kan veel goeds doen. Ook is ze blij met de ondersteuning vanuit Puls: “Heel persoonlijk, op maat, menselijk, gericht op de krachten van de medewerker. Er wordt holistisch gekeken naar de gehele mens als medewerker. De loopbaan- en re-integratieconsultant vanuit Puls heeft veel kennis van zaken, dacht in mogelijkheden en bemiddelde tussen de oude en nieuwe werkgever.”

Op zoek naar de match

Bent u ook op zoek naar de match tussen medewerker en werk? Neem dan contact op met Puls voor een spoor 2 traject, jobcoaching of een digitale loopbaancheck.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.