Van overdag in de winkel naar waken in de nacht!

Jarenlang werkte Mirjam in een winkelketen, het was haar eerste baan. Ze begon daar als verkoopmedewerker en ontwikkelde zich tot filiaalleider. Totdat bleek dat de functie niet meer paste. Het was nog onzeker of Mirjam uiteindelijk terug zou kunnen keren in haar eigen functie of dat zij opzoek moest gaan naar een andere baan bij een andere werkgever. Zo kwam spoor 2 om de hoek kijken, gericht op begeleiding naar passend werk buiten de organisatie.

Iedereen heeft kwaliteiten

Aan het begin van het traject kon Mirjam wel haar kwaliteiten benoemen, maar kon dit niet met volle overtuiging. Daarom hebben we deze kwaliteiten samen  onderzocht door een persoonlijkheidstest in te vullen. Zorgzaamheid en een ander kunnen motiveren zijn kwaliteiten die bij Mirjam passen en kwaliteiten die zij graag inzet in werk. Om te kunnen plaatsen waar zij die kwaliteiten voor in kan zetten, hebben we een interessetest ingezet. Hieruit kwam vooral naar voren dat Mirjam interesse heeft in de maatschappelijke zorg. Tijdens het doornemen van de testresultaten, realiseerde Mirjam dat ze de kwaliteiten wel degelijk bezit en dat er toch wel veel banen zijn waar ze blij van wordt. “De consultant en de testen gaven mij onderbouwing waarom ik bepaalde beroepen interessant vind en goed zou kunnen uitvoeren.”

Touwtjes in eigen handen nemen

Ondanks de uitkomsten van de testen over kwaliteiten en interesses, wist Mirjam nog niet welke kant ze op kon met haar ervaring in de winkel. Al snel ging Mirjam haar eigen netwerk benaderen, hierdoor kreeg zij veel tips van interessante bedrijven en vacatures. Mirjam sprak met haar netwerk over dat zij graag in de maatschappelijk zorg zou willen werken en wel eens een keer mee zou willen lopen bij een zorginstelling. Doordat Mirjam van aanpakken weet, is zij in contact gekomen met veel mensen die haar een stap dichterbij haar volgende baan hebben gebracht. “Ik vind het belangrijk om in een prettige werkomgeving terecht te komen, daarom wilde ik eerst graag eens meelopen bij een zorginstelling.”

Van overdag in de winkel naar waken in de nacht!

Om zeker te weten dat de maatschappelijke zorg iets voor haar is, is Mirjam een aantal dagen gaan meelopen bij een jeugdzorginstelling. Mirjam vond haar plek uiteindelijk bij die jeugdzorginstelling en ging daar aan de slag als nachtwaker. Dit is een heel ander beroep dan dat Mirjam tot nu toe heeft uitgeoefend in haar loopbaan, dat is dan ook nog wel eens even wennen. “De rustige werkplek en werken in de nacht passen goed bij mij.”

Aan de slag met spoor 2

Een baan die bij u past. Puls helpt u verder, zowel bij de huidige als bij een andere werkgever. Puls biedt niet alleen spoor 2 trajecten aan, maar ook loopbaanbegeleidingontwikkeladvies en spoor 3 trajecten. Benieuwd naar wat Puls voor u kan betekenen? Bekijk dan onze website en vraag meer informatie aan of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.