Succesverhaal Ruben (28): arbeidsongeschikt voor eigen werk, wat dan?

Arbeidsongeschikt voor het eigen werk. Dat was van toepassing bij Ruben, een jonge man met passie voor zijn werk, maar die door omstandigheden zijn werk niet meer naar behoren kon uitvoeren. Een lastige situatie voor Ruben, die nog aan het begin van zijn loopbaan stond. Wat dan?

Nog steeds kansrijk

Met deze vraag als centraal uitgangspunt zijn we, Ruben en de consultant van OxHill7, in gesprek gegaan. Ruben was door zijn leeftijd, maar zeker ook door goede scholing en aanvullende studies, te bestempelen als kansrijk op de arbeidsmarkt. Hij was dan arbeidsongeschikt voor het eigen werk, voor veel ‘ander’ werk was er eigenlijk geen sprake meer van arbeidsongeschiktheid.

Maar waar gaat Ruben dan voor? Er was voldoende aanbod, de vacatures lagen voor het oprapen. Maar hoe komt Ruben nu terecht bij de juiste vacature? Een mogelijke route was de ongereguleerde aanpak, zeg maar ‘schieten met hagel’. Maar dat leek Ruben geen goed plan. Door juist eerst aandacht te geven aan waar ‘dé functie’ aan zou moeten voldoen, is er een helder beeld ontstaan. Ruben formuleerde scherp wat hij zocht, maakte een longlist van potentiële bedrijven en ging gericht op zoek. Doordat hij wist wat hij zocht, kon hij snel vacatures schrappen. Al snel kwam de eerste optie voorbij. Op eerste gesprek, op tweede gesprek… helaas er was een tegenkandidaat met meer ervaring…. Maar de tweede optie volgde snel. Weer een eerste gesprek, weer volop enthousiasme en ja, ook hier een tweede gesprek én.. Een afrondend gesprek over de arbeidsvoorwaarden… Want die kans, die kwam dus gelijk.

Succes

Ruben wilde dat voorwaardengesprek graag voorbereiden met de consultant van OxHill7, want hij had hier veel ervaring mee. Maar hij stelde Ruben één vraag: wat moet er gebeuren dat jij deze kans niet pakt? Dat was niet veel. Dus het werd de nieuwe baan. Ruben omschreef zijn nieuwe functie in het eindgesprek als volgt: ‘ik heb mijn nieuwe droombaan gevonden en dat is fijn.’ Dat en passant er ook een nieuwe woning vrij kwam voor hem en zijn vrouw, was de kers op de taart. Met recht een mooi succes voor Ruben.

Soms kom je voor een onverwachte situatie te staan waardoor je genoodzaakt bent een andere route in je loopbaan in te zetten. De consultants van OxHill7 begeleiden je graag naar het kiezen van een passende nieuwe baan. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.