Succesverhaal: lees het verhaal van Jan!

Jan werkte ruim 30 jaar bij zijn werkgever. Door medische klachten en een reorganisatie heeft hij zijn baan verloren. Puls heeft samen met Jan gezocht naar een passende baan en vooral naar een werkgever die bij hem past als persoon. En met succes! Lees hier het verhaal van Jan:

“Ik ben een assistent controller van 51 jaar oud, getrouwd en heb een dochter. Bij mijn voormalige werkgever heb ik 31,5 jaar gewerkt. Ik heb vroeger de mavo en meao gedaan. Daarna ben ik bij een bank aan de slag gegaan via een kennis die daar werkte als hoofdadministratie en zo ben ik daar terecht gekomen. Na ongeveer een jaar kwam er een reorganisatie aan. Via een uitzendbureau ben ik toen bij mijn voormalig werkgever terecht gekomen. Ik ben eerst begonnen als administratief medewerker en zo doorgegroeid naar administrateur. De laatste 12 jaar was ik werkzaam als assistent controller”.

Hoe ben je met Puls in aanraking gekomen?

“In juni 2016 was er een fusie. Blijdschap binnen het bedrijf, want we groeiden. We hadden een ander bedrijf overgenomen. Er waren twee administraties die bij elkaar kwamen. Dan kan niet iedereen blijven. Zowel aan onze kant, als het overgenomen bedrijf moesten er mensen vertrekken. Ik mocht blijven, maar mijn functie als assistent controller verviel. Toen heb ik een andere functie gekregen. De manager van het bedrijf dat we overnamen is aan het hoofd van onze afdeling gezet. Op de afdeling controlling speelde het hele fusieproces zich af in september 2016. Ik ben daar ook bij betrokken geweest. In oktober ben ik uitgevallen met een burn-out.  Dan kom je bij de arbodienst terecht. Binnen korte tijd moest ik starten met re-integreren. In januari het jaar erna ben ik weer begonnen met een paar uurtjes. Langzaam heb ik opgebouwd tot eind juni. Hierna heb ik mij beter gemeld. Helaas was mijn functie tijdens deze ziekteperiode komen te vervallen. Ik mocht wel tot december re-integreren en opbouwen. Maar ja, dan zit je daar. Er was een heel ander team neergezet en dat voelt heel anders.”

Wanneer is Puls betrokken geweest?

“Vanaf half september heb ik de eerste gesprekken gehad met een consultant van Puls. Eind oktober kwam ik zelf met een vacature. De consultant van Puls heeft toen contact opgenomen met dat bedrijf. Begin november heb ik daar een gesprek gehad en daarna liep het snel. Ik kon daar per december re-integreren. Hierbij ondersteunde Puls mij. De consultant hielp om met deze werkgever een plan te maken. Ik kon daar beginnen met re-integreren.”

Alleen re-integreren?

“Ja, in eerste instantie wel. Ik had de vacature meegenomen naar de consultant en zei: “Zo’n soort functie zal ik willen en heb ik gehad”. Maar ze zochten voor de functie daar iemand met een ander profiel. Alsnog ben ik begonnen met paar uurtjes te re-integreren. Daar ben ik heel fijn opgevangen. Het voelde vertrouwd, daar was iemand waarvan een familielid ook een burn-out heeft gehad. Het klikte gelijk tussen ons. Ik heb nog wel gevraagd naar de vacature, of ik daarop op kon solliciteren. Maar helaas, ze wilden iemand met een ander profiel. Jammer genoeg, dacht ik, het zij zo. Ik was al blij dat ik daar kon opbouwen in uren, goed werd opgevangen en begeleid. Eind maart had ik mijn uren volledig opgebouwd en verliep het re-integratiecontract. Ik had alles ingevuld voor de WW-aanvraag. Toen kwam de werkgever ’s middags naar mij toe:

“Wat zou je er van vinden om 3 maanden hier te blijven?” Ja, dat was veel beter dan thuis zitten!
Ze hadden voor 3 maanden een klus te doen. Vlak voor koningsdag kreeg ik te horen dat ik verder kan met die functie. Het is verlengd tot een jaarcontract.”

Kan je wat vertellen over de nieuwe functie?

“Ik heb weer de functie van assistent controller. Bij mijn vorige werkgever lag de nadruk meer op de financiële resultaten. Balans opstellen en analyseren van de cijfers. In mijn huidige functie ligt de focus op de financiële kant maar ook op de business controller kant. Wat meer gevarieerd en nieuwe uitdagingen. Bij elk bedrijf moet je nieuwe dingen leren. Het ene moment denk je: “Wow hoe krijg ik dit ooit geleerd?”, maar dat zal je bij elke baan hebben. Het voordeel is dat ik de eerste maanden al op de administratie meegelopen heb, zodat ik al bekend was met het een en ander.  Wat dat betreft is het toch wonderlijk gelopen. Achteraf deed ik al jaren hetzelfde en dan blijf je hangen. Het heeft me achteraf wel meer uitdaging gebracht. Vroeger zat ik voor 80% op de automatische piloot te werken. Nu ben ik nieuwe dingen aan het leren, dat is veel meer een uitdaging. Ik heb altijd gedacht:  “Ik wil in het bedrijfsleven werken”, maar als ik het nu zie dan geef mij maar een stichting. Dit bedrijf heeft ook een christelijke achtergrond, net als ik. Dat speelt ook wel mee. Het is nu wel heel anders in een stichting dan in een commercieel bedrijf. ”

Kan je iets meer vertellen over wat Puls heeft gedaan?

“In het begin had ik geen idee wat jullie voor mij konden doen. Ik dacht eerst dat jullie een la open konden trekken met allemaal banen. De consultant gaf aan dat het wel de bedoeling is dat je het zelf gaat doen. Ik kwam zelf met de vacature van mijn nieuwe werkgever. Die had ik zelf gevonden, maar de consultant hielp met de bemiddeling. Zij heeft het eerste contact gelegd met de werkgever. De consultant hielp me met oriënteren; wat wil je en welke kant ga je uit? Ik wist wat ik wilde, we hadden een heel gericht doel qua functies. Ik heb een vragenlijst ingevuld en dat bracht in beeld wat ik wilde doen. Daarnaast heeft de jobfinder van Puls meegekeken. Dat heb ik ook positief ervaren dat iemand actief met me mee zocht. Ik had regelmatig gesprekken met de consultant. Deze gesprekken heb ik als heel positief ervaren. De consultant lacht altijd en straalt positiviteit uit. De gesprekken heb ik altijd als heel prettig ervaren. Zij gaf mij weer een positieve blik gedurende deze fase: Het komt goed.”

Neem vrijblijvend contact op met Puls om te kijken hoe we uw organisatie kunnen ondersteunen. 

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.