Succesverhaal: de carrièreshift van Gabi 

Gabi, 48 jaar oud en wonend in Zaandam, werkte jarenlang als verkoopmedewerker bij een grote retailorganisatie, ook wel bekend om de rookworsten en tompoezen. Door een ongeluk was het voor Gabi niet meer mogelijk om hele dagen te staan en te lopen, en werden de werkzaamheden helaas te zwaar. Gabi besloot zich daarom te gaan oriënteren op de verschillende soorten beroepen die er zijn. Samen met een consultant van Puls, startte zij een zoektocht naar de nieuwe baan.

Gabi: “Allereest had ik interesse in een functie als nagelstyliste, hier ben ik ook een aantal dagen gaan meelopen. Ik ben erg creatief ingesteld en vind het leuk om met mensen bezig te zijn. Ook vind ik praktische beroepen leuk. Ik kwam er echter al vrij snel achter dat het erg hard werken was en dat het voor mij ook helaas niet rendabel te maken was, want ik had geen plek voor mij bij thuis. Ook was het werven van klanten iets waar ik tegenop zag. Ik wilde wel graag een sociale functie dus toen ben ik verder gaan zoeken naar functies als baliemedewerker en receptioniste.

Meeloopdag

Via een hele vriendelijke en kleinschalige uitzendorganisatie mocht ik op gesprek bij een organisatie in mijn omgeving. Hier mocht ik een proefdag draaien als baliemedewerker. Er was meteen een klik! Na een onderhandeling over salaris heb ik trots het contract getekend. Ik ging er zelfs financieel gezien op vooruit.

Ik ga aan de slag als baliemedewerker. Hierbij ontvang ik gasten en klanten, lichte administratieve handelingen, registreer ik bezoekers en verzorg koffie en thee voor hen. Puls heeft mij gecoacht en begeleid naar deze baan. Ik vond het heel fijn dat er naar mij werd geluisterd. Het voelde of ik de vrijheid kreeg om te kiezen wat ik graag wilde doen. Ook kreeg ik de ruimte om meeloopdagen in te plannen, want zo kwam ik er echt achter of het haalbaar was (of niet).

Aan de slag met onzekerheid

Ik was in het begin vrij onzeker, omdat ik buiten mijn vorige werkgever nog weinig ervaring had. Ik dacht daarnaast, zitten ze wel te wachten op iemand van bijna 50? Mijn consultant en ik voerden verschillende gesprekken om deze onzekerheid weg te halen. Ook spoorde zij mij aan om ook langs te gaan bij werkgevers. Zo krijgen ze meteen een beeld van je en kom je op het netvlies. Ik kwam er steeds meer achter dat werkgevers erg enthousiast werden van deze benadering en hierdoor ook open stonden voor meeloopdagen. Zo kan er voor iedereen een goede indruk worden gecreëerd. Ook heb ik verschillende testen gedaan zoals de interessetest en persoonlijkheidstest. Dit gaf ook echt meer inzicht in wat ik wilde!

Dat vond ik super fijn, ik denk dat ik zelf nooit de stap had durven zetten. Ook had ze veel kennis met cv’s maken, sollicitatiebrieven schrijven en dat soort zaken. Dat was wel heel fijn want zo hoefde ik niet alles alleen te doen. Ik ben Puls heel dankbaar, door hen zit ik nu weer op mijn plek!

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.