Puls succesverhaal: ontmoet Cynthia!

Cynthia was werkzaam bij een van de klanten van Puls, het reintegratiebureau van de paraDIGMA groep. Medio vorig jaar werd duidelijk dat haar toekomst niet meer bij haar toenmalige werkgever lag en heeft Puls haar overgenomen. Vanaf 15 augustus 2016 was Cynthia bij ons in dienst en hebben we haar intensief begeleid.. En met resultaat! Vanaf eind november was Cynthia voor 3 maanden aan de slag gegaan bij een nieuwe werkgever. En nu kreeg ze het goede nieuws dat ze haar een jaarcontract bieden per 1 maart. Tijd dus voor een gesprek met Cynthia!

Om te beginnen van harte gefeliciteerd met je contractverlenging!
“Dankje! Per 1 maart kreeg ik te horen dat ik een jaarcontract bij mijn huidige werkgever kreeg. Uiteraard ben ik hier heel enthousiast over!”
Je bent inmiddels 3 maanden op je plek bij je nieuwe werkgever: hoe ben je daar terechtgekomen?
“Toen het duidelijk was dat ik niet meer bij mijn vorige werkgever aan de slag zou gaan en bij Puls in dienst kwam, ben ik uitgebreid gecoached en gestimuleerd om weer vooruit te kijken en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging”.
“Door de coaching en gesprekken met Puls heb ik goed inzichtelijk gekregen wat ik graag wilde en waar mijn sterktes liggen. Toen heb ik besloten om te gaan zoeken naar een baan als kwaliteitsmedewerker. Op een vacaturesite trof ik diverse vacatures aan die aansloten bij mijn wensenpakket”.
Ik zat voor meerdere functies in de sollicitatieronde. Ik was behoorlijk nerveus voor de gesprekken, maar dankzij de handvatten van Puls heb ik mijzelf er goed doorheen geslagen. Het mooie was: Ik kreeg uiteindelijk 2 banen aangeboden wat mij natuurlijk een enorme boost gaf! Uiteindelijk ben ik op mijn gevoel afgegaan en gekozen voor mijn huidige functie en daar heb ik zeker geen spijt van
Wat houdt je nieuwe functie in?
“Bij mijn huidige werkgever werken we aan de etikettering voor diverse producten zowel voor de food als non-food sector. Wij controleren de etikettering op basis van wetgeving. Ook zal ik binnenkort betrokken worden bij de etikettering van wasmiddelen en cosmetica. Naast het feit dat het leerzaam is wat betreft wetgeving en protocollen, is het werk ook heel leuk!”
Puls heeft je ondersteund met het vinden van een passende nieuwe uitdaging. In hoeverre wijken de werkzaamheden van nu af van je vorige baan?
“In mijn vorige baan was ik voornamelijk analytische werkzaamheden aan het doen in de chemische industrie. Dat was echt onderzoekswerk. Ik merkte dat de commerciële kant mij wel trok, maar hier bleek niet echt ruimte voor te zijn binnen de organisatie”.
“Daarnaast was ik in die functie vooral bezig met werkzaamheden in een laboratorium. In een dergelijke setting ben je vaak solistisch aan het werk en dat kan behoorlijk eenzaam zijn. Ik miste daar ook het sociale aspect zoals de interactie met collega’s of klanten”.
“In mijn huidige werk ben ik veel meer betrokken met collega’s en is er een open en lerende omgeving. Ik voel me hier goed thuis”.
Kun je toelichten hoe het team van Puls jou heeft ondersteund met het vinden van je nieuwe functie?
“Allereerst heb ik het vertrouwen in mijzelf teruggevonden. Mijn vorige baan deed ik voornamelijk met oogkleppen op en ik liep steeds tegen een zogenaamde muur aan. Gelukkig was Puls daar om mij in dienst te nemen”.
“Met de medewerkers van Puls heb ik veel gesprekken gevoerd. Mijn vertrouwen is opgebouwd door deze sessies. De focus wordt ook gelegd op pro-actief handelen dus ging ik zelf vacatures zoeken, netwerken en trainingen volgen. Ik was 3 ochtenden op kantoor, eigenlijk vond ik dat ook heel leuk. Mensen waren enorm vriendelijk en hulpvaardig. Dit resulteerde in het feit dat ik mezelf ook echt als gewaardeerde collega zag”.
“Door de handvatten die je krijgt van Puls kom je er echt achter wie je bent en waar je goed in bent. Dit heeft geleid tot het gericht zoeken naar mijn nieuwe functie en het plezier wat ik nu heb in mijn baan”.
Hoe kenmerkt de dienstverlening van Puls zich volgens jou?
“Ik heb mijn zelfvertrouwen teruggevonden door de gesprekken met Puls. De persoonlijke aanpak is kenmerkend voor hen. Door een op maat gemaakt coaching traject voor mij te ontwikkelen, heb ik mijn kansen ingezien. Een ander kenmerk van de dienstverlening is pro-actief kansen benutten- ze nemen je echt bij de hand, maar je moet het wel zelf willen en dóen!”
“Ik zou Puls dan ook zeker aanbevelen aan andere mensen die in een zelfde situatie zitten zoals ik. Daar ben ik de medewerkers van Puls heel dankbaar voor!
Kom in beweging!
Dat werkgever en werknemer afscheid van elkaar moeten nemen is soms onvermijdelijk. Bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid, een reorganisatie, het vervallen van een functie of een arbeidsconflict. Hoe dan ook, de samenwerking tussen beiden dient op een positieve en correcte wijze te worden beëindigd. Op deze manier kunnen beide partijen respect houden voor elkaar. Puls helpt daarbij.
Neem vrijblijvend contact op met Puls om te kijken hoe we uw organisatie kunnen ondersteunen.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.