STAP-budget: vanaf 1 maart beschikbaar!

Wil jij je bijscholen om jouw kennis binnen je huidige baan te vergroten? Biedt je huidige werk minder toekomstperspectief omdat het bijvoorbeeld een zwaar beroep betreft en wil jij je omscholen om van baan te wisselen zodat je gezond oud wordt? Of overweeg je een nieuwe stap in je loopbaan die beter aansluit bij je kwaliteiten en interesses en wil je je daarvoor omscholen?

Stimulering van je arbeidsmarktpositie kun je vanaf 1 maart handen en voeten geven met het STAP-budget. De subsidieregeling STAP-budget is een regeling van de Nederlandse overheid waarmee werkenden en werkzoekenden een budget van maximaal 1.000 euro kunnen aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kun je gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding.

Scholing voor iedereen

De overheid wil  met het STAP-budget werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen in je loopbaan. Je kunt je hiermee verdiepen in je eigen vakgebied of jouw arbeidsmarktpositie verbeteren voor het vinden van een nieuwe baan.

Het STAP-budget vervangt daarmee de regeling fiscale aftrek scholingskosten die tot 1 januari 2022 gold. Deze aanpassing maakt het voor mensen toegankelijker om scholing te kunnen volgen. Meer informatie over deze regeling vind je op de website van de Rijksoverheid.

We hebben vaker geschreven over de toenemende vraag op de veranderende arbeidsmarkt. In de praktijk horen we vaak “Er is toch zoveel vraag op de arbeidsmarkt? Vacatures genoeg!” Daarentegen verandert het werk ook zeer snel. Steeds meer werk is bijvoorbeeld digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Dan is het goed om andere al een stap voor te zijn!

Maak de stap!

Wil jij je graag verder verdiepen in je kwaliteiten, interesses en arbeidsmarktkansen en scholing die daarbij aansluit? Neem contact met Puls op. Wij helpen jou graag met het realiseren van deze stap. Samen met jou gaan we op zoek naar jouw kwaliteiten en interesses om jou op weg te helpen met je loopbaan.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.