Jeannette Bulte – Samenwerken maakt mijn leven als arbeidsdeskundige nóg leuker!

Ga je ergens in loondienst werken of toch aan de slag als ZZP-er? Beide opties hebben voor- en nadelen en de keuze is voor iedereen heel persoonlijk. Jeannette Bulte, arbeidsdeskundige, werkte 14 jaar geleden een tijd als ZZP-er maar heeft toch de overstap gemaakt naar werken in loondienst.

Jeannette: “Ik denk nog weleens terug aan de tijd dat ik als ZZP’er werkte. Een saai bestaan met nog niet al te veel opdrachten. Als ik die tijd vergelijk met mijn huidige bestaan als arbeidsdeskundige in loondienst bij Puls, dan ben ik er heel wat op vooruit gegaan!”

Verschil tussen zelfstandige en loondienst

Een groot voordeel van het werken als zelfstandige is dat je zelf je uren kan bepalen. Voor Jeannette zat daar, toen ze begon bij Puls, niet veel verschil in.

“In mijn digitale agenda (PlanningsAgenda) geef ik aan op welke dagen en tijdstippen ik beschikbaar ben voor een arbeidsdeskundig onderzoek. Onze teamplanner zorgt ervoor dat mijn agenda naar wens gevuld wordt. Het voelt heel luxe dat de opdrachten automatisch naar me toe stromen!

Ik werk in Team Zuid en ben bijna dagelijks onderweg naar een arbeidsdeskundig onderzoek. Tijdens het autorijden is het heerlijk om te bellen met collega’s. Sparren over casussen, vertellen over je ervaringen in het werk en gebeurtenissen in het privéleven. Super als je het hetzelfde werk doet, zo begrijp je elkaar heel goed. Als ervaren arbeidsdeskundige ben ik ook mentor voor een jongere arbeidsdeskundige. Leuk om haar te voorzien van adviezen als zij daar om vraagt.”

Samenwerken voor kennis en expertise

“Als ik opmerkingen of vragen heb over de FML neem ik contact op met de bedrijfsarts van zusterorganisatie De Arbodienst. Zowel Puls als De Arbodienst vallen onder paraDIGMA groep dus contactgegevens zijn altijd aanwezig en de lijntjes zijn kort.

’s Middags ben ik meestal thuis bezig met het uitwerken van mijn rapportages. Ik ben dan ook bereikbaar voor telefoontjes van de Adviseurs Arbeid en Gezondheid van De Arbodienst die willen overleggen. Het is ook fijn om af te stemmen met de collega’s binnen Puls die zich bezig houden met tweede-spoor-trajecten. Altijd goed om gebruik te kunnen maken van elkaars kennis.”

De overstap van zelfstandige naar werken in loondienst bij Puls heeft Jeannette veel plezier gegeven. Zij ervaart nog steeds veel vrijheid, en nu ook in het samenwerken met collega’s, het kunnen opzoeken van elkaar en het uitwisselen van kennis en expertise. “Ik vind het prettig om met zoveel professionals om me heen te kunnen samenwerken. Ik ben ervan overtuigd dat wij hierdoor tot betere resultaten komen”

Maak ook de overstap!

Wil jij – net als Jeannette – komen werken als arbeidsdeskundige bij Puls. Bekijk dan onze vacatures en maakt ook de overstap! Bij Puls zijn wij altijd op zoek naar nieuwe talenten. We maken graag kennis met je!

Jeannette Bulte is geregistreerd en gecertificeerd arbeidsdeskundige en werkt sinds 2020 bij Puls.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.