Omgeving betrekken bij zoektocht naar ander werk

De zoektocht naar ander werk hoeft geen eenzaam proces te zijn. Sterker nog, mensen in je omgeving kunnen vaak meer van betekenis voor je zijn dan je denkt.

Zoekrichting

Het zoeken naar ander werk begint vaak met het bedenken van de functie waarop je gaat solliciteren. Ga op onderzoek uit en vraag de mensen in je omgeving wat voor werk ze doen, wat ze er leuk en minder leuk aan vinden. Wees niet bang, mensen praten vaak juist heel graag over hun werk! Daarnaast kun je jouw omgeving vragen om eens mee te denken over functies die zij bij jou vinden passen. Waarschijnlijk komen ze met verrassende inzichten.

Maak gebruik van je netwerk

Er bestaat een theorie die aangeeft dat alle mensen op de wereld zes of minder sociale connecties van elkaar afstaan. Deze theorie wordt ook wel de ‘six handshakes rule’ genoemd. De mensen in je omgeving kunnen een belangrijke rol spelen bij het vinden van je nieuwe baan door jou in contact te brengen met de juiste mensen.

Sollicitatietips

Ook bij het schrijven van een sollicitatiebrief of het maken van een cv kun je input vragen aan mensen uit je omgeving. Bij de voorbereiding van een sollicitatiegesprek kan het erg helpend zijn om eens een gesprek met elkaar te oefenen.

Kwaliteiten en valkuilen

Bij Puls zien we regelmatig mensen die het lastig vinden om te benoemen welke kwaliteiten ze hebben. Bij de zoektocht naar ander werk is het belangrijk om inzicht te hebben in waar je goed in bent en wat je valkuilen zijn. Heb je er wel eens over nagedacht om mensen uit je omgeving te vragen wat zij zien als jouw kwaliteiten en valkuilen? Onze ervaring is dat het tot hele leuke gesprekken kan leiden.

Meer informatie

De consultants van Puls bieden je tijdens de begeleiding diverse oefeningen en tools over het inzetten van je netwerk in de zoektocht naar ander werk. Het beste voorbeeld is dat wij in de begeleiding van onze trajecten ook ons eigen netwerk inzetten. Zo gaan we met elkaar voor het beste resultaat! Neem een kijkje op onze website en kom meer te weten over de diensten die wij aanbieden.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.