Persoonlijke ontwikkeling in het werk

Als werkgever kunt u uw medewerkers stimuleren en ondersteunen in hun ontwikkeling. Zo blijven zij meer met plezier naar hun werk gaan! Puls helpt daarbij en kan uw medewerkers daarin begeleiden. Samen gaan we op zoek naar de talenten en mogelijkheden om de medewerker verder te laten groeien en ontwikkelen.

Loopbaanbegeleiding traject

Fatima (35) droomt al van jongs af aan over het leiden van haar eigen team binnen een grote kinderopvang. “Mensgericht leiderschap, dat is het idee! Gericht op emoties en gevoelens, en waar iedereen gestimuleerd wordt en er toe doet.”. Maar de stap daadwerkelijk zetten, dat blijft voor haar moeilijk. Verschillende gedachtes spoken door haar hoofd, ‘Wat als het niet lukt?’ en ‘Kan ik dat wel?’. Zo blijft het een droom en neemt Fatima niet de regie. Ze bespreekt het met haar man Rachid (38) en hij zegt dat ze het heft in eigen handen moet nemen! Na lang twijfelen, trekt ze de stoute schoenen aan en stapt ze naar haar leidinggevende om haar droom te bespreken. Haar leidinggevende geeft Fatima de tip om eens te onderzoeken of het wel bij haar past en of ze haar ambities in kaart wil brengen. De onzekerheid blijft aan Fatima knagen. Haar leidinggevende stelt voor om Fatima in contact te brengen met een consultant van Puls. ‘Hoe kunnen zij mij daarmee helpen?’ Vraagt Fatima zich af.

Succes vieren

Na een voorzichtige eerste kennismaking, zien we door rustig te luisteren en persoonlijke aandacht te geven, dat Fatima steeds meer vertrouwen krijgt. Als eerste starten we met het in kaart brengen van haar talenten en ambities. Zo komen we erachter dat ze ontzettend mensgericht, geduldig en behulpzaam is en dat haar ambitie – leidinggeven aan een team – ook echt bij haar past. Daarna besteden we aandacht aan het reflecteren op haar eerdere handelingen. Zo krijgt ze inzicht dat bepaald gedrag, bepaalde acties uitlokken. Fatima geeft ook aan dat haar onzekerheid en het aangeven van grenzen haar valkuilen zijn. Deze valkuilen proberen we gedurende een aantal praktijkoefeningen te verminderen door bijvoorbeeld successen en gezette stappen te vieren. Heeft ze een collega goed verder geholpen? Zo ja, dan moet dat succes gevierd worden! Heeft Fatima van zich af gebeten, de leiding op zich genomen in een vergadering of duidelijk aangegeven wat ze verwachtte van de ander? Ook dit succes moet gevierd worden! Zo zet zij zelf stappen richting verandering. Haar leidinggevende ziet, na deze sessies al een hele andere Fatima. Een jaar later, glundert Fatima van trots. Het is haar gelukt! Ze is sinds kort manager van haar eigen team!

Puls helpt u verder

Bij alle trajecten kijkt Puls samen met de medewerker naar zijn of haar persoonlijke situatie en bieden we een traject op maat aan. Puls biedt veel meer dan alleen naast loopbaanbegeleiding. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bekijk onze website of neem contact met ons op via 088 – 031 3880.

Wist u dat?

Ook zelfstandigen zich kunnen aanmelden voor loopbaanbegeleiding? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.