Loonwaardebepaling voor uw medewerker

Binnen elke functie wordt er een bepaalde prestatie verwacht, dit kan zijn een salaris of extra’s zoals een lease auto of zorgverzekering. Met salaris heeft iedere medewerker te maken. Maar hoeveel moet u een medewerker betalen voor zijn of haar werkzaamheden? Met een loonwaardebepaling of loonwaarde advies van Puls wat een passend loon is voor de medewerker bij de geleverde prestatie.

Wilt u meer weten over de loonwaardebepaling van Puls? Bekijk dan snel onze website, neem contact met ons op en vraag een offerte aan.

Loonwaardebepaling en verwachtingen

Het kan zijn dat een medewerker niet (meer) voldoet aan de verwachtingen die horen bij een bepaalde functie. Is het dan gelijk nodig om deze medewerker over te plaatsen of te ontslaan? Nee, juist niet. Met het loonwaarde advies komt u erachter wat een passende tegenprestatie is voor het werk wat de medewerker wel levert. Er zijn ook bepaalde verwachtingen in een bedrijf, zoals dat bij startersfuncties jongere medewerkers horen en de hogere functies naar meer ervaren medewerkers gaan. Hierop heeft u als werkgever uw salarisindicatie op ingezet. Maar wat nu als een ouder iemand die zich bijvoorbeeld net heeft omgeschoold op solliciteert. Wellicht dat deze medewerker een heel ander salaris in gedachte heeft of juist genoegen met dit salaris neemt terwijl u hierover in de knoop zit. Een loonwaarde advies van Puls biedt dan ook de uitkomst. Puls geeft antwoord op de volgende vragen:

  • Welke kwaliteiten en beperkingen van de medewerker hebben invloed op de arbeidsprestatie?
  • Wat zijn de hoofdtaken die de medewerker uitvoert en wat is hiervan de omvang?
  • Hoe goed functioneert de medewerker op de aspecten inzetbaarheid, kwaliteit en tempo?
  • Is er een normfunctie beschikbaar?
  • Wat zijn de eisen in de normfunctie als het gaat om inzetbaarheid, kwaliteit en tempo?
  • Wat is de arbeidsprestatie en welk loon is hierbij passend?

Een loonwaarde advies kan door zowel de medewerker als de werkgever worden aangevraagd. Vaak gebeurt het dan dat de medewerker vindt dat hij of zij te weinig word gecompenseerd. Bij de werkgever zijn er vaan twee redenen: of hij of zij vind dat de medewerker teveel betaald krijgt of door een niet veel voorkomende situatie weet de werkgever niet hoe gehandelt moet worden (zoals bij een ervaren iemand in een startersfunctie).

Meer informatie

Wilt u meer te weten komen over loonwaardebepaling? Neem dan snel een kijkje op onze website en neem contact met ons op. Dit kan telefonisch, per mail of via ons contactformulier. Wij helpen u graag verder met uw vraagstuk.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.