Inverzo, Optios en OxHill7 samen verder als Puls

De labels Inverzo, Optios en OxHill7, allen onderdeel van paraDIGMA groep, gaan vanaf 1 januari 2023 samen verder als één organisatie: Puls. De dienstverlening en visie van de labels liggen in elkaars verlengde en kennen ieder een eigen expertise. Door samen te gaan, creëert paraDIGMA groep vanuit vier succesvolle labels één sterk merk, waarbij Puls de grootste speler in de markt van arbeidsdeskundigheid, re-integratie en (personele) mobiliteit wordt.

Puls: arbeidsdeskundig advies, re-integratie, (personele) mobiliteit en duurzame inzetbaarheid

In 2021 sloot OxHill7 zich aan bij paraDIGMA groep. Het afgelopen jaar is veel aandacht besteed aan het succesvol integreren van deze organisatie en haar medewerkers binnen paraDIGMA groep.

Inmiddels is OxHill7 volledig geïntegreerd en werkt zij nauw samen met de zusterlabels Optios, Inverzo, en de andere labels binnen paraDIGMA groep. OxHill7 is een zeer belangrijke speler op het gebied van (personele) mobiliteit, belastbaarheid, verzuim en re-integratie. De labels Optios en Inverzo zijn vanaf de grond opgebouwd onder paraDIGMA groep en inmiddels uitgegroeid tot twee toonaangevende merken. Met zo’n 70 specialisten op het gebied van arbeidsdeskundigheid, spoor 2 en 3 begeleiding, ontwikkeladvies, haalbaarheidsonderzoeken en begeleiding bij outplacement werken zij dagelijks aan de duurzame inzetbaarheid.

Door de verschillende expertises samen te brengen in één label wordt Puls met zo’n 165 specialisten het label om medewerkers zowel preventief als tijdens het verzuim te begeleiden naar een passende en duurzame werkplek. Of er volgt passend advies teneinde de medewerker in aanmerking te laten komen voor een uitkering.

Puls: arbeidsdeskundig advies, re-integratie, (personele) mobiliteit en duurzame inzetbaarheid

Iedereen die wil en kan werken, zou hiertoe de mogelijkheden moeten krijgen. Ons doel is de medewerker te laten ontdekken welk pad het beste bij diegene past, zodat hij of zij duurzaam inzetbaar is. Wij willen dat kansen voor arbeid inzichtelijk en haalbaar worden. Onze deskundigen onderbouwen de kansen en mogelijkheden met een gedegen analyse en begeleiden de medewerker en werkgever naar een duurzame en passende oplossing naar de arbeidsmarkt.

Maak kennis met onze nieuwe naam

De naam Puls verwijst naar het ‘zetje’ wat nodig is om een stap te zetten. Het is een reactie die ontstaat na de combinatie van een aantal factoren wat kan leiden tot een verandering. Met de dienstverlening van Puls willen wij een positieve impact maken op iemands (werkzame) leven. Puls is er voor de stap in de juiste richting.

Het moment waarop uw medewerker in contact komt met de dienstverlening van Puls verschilt per persoon, soms vanwege (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid, soms omdat iemand zich verder ontwikkelt, soms omdat de organisatie of het werk verandert of simpelweg omdat iemand om een andere reden een carrièreshift wil maken.

Puls biedt advies en begeleiding die zich kenmerkt door: maatwerk, empathie, persoonlijke betrokkenheid, kennis van sociale wet- en regelgeving, het maken van concrete afspraken en het geven van helder advies.

Meer preventie en toenemende aandacht voor werkgeluk

De labels van paraDIGMA groep richten zich nadrukkelijk op de “voorkant” van het proces. Niet wachten tot mensen uitvallen voor het eigen werk, maar tijdig zorgdragen voor de optimale balans in belasting en belastbaarheid. Met de uitbreiding die nu tot stand komt, kan paraDIGMA groep organisaties en haar medewerkers nog beter ondersteunen om de juiste match tussen persoon en werkomgeving te creëren.

Meer weten?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op via marcom@paradigma.nl.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.