Een nieuw begin voor een 62-jarige enthousiasteling

En ineens was het zover. Na 21 jaar met veel plezier en vol overgave te hebben gewerkt als productiemedewerkster – bij een bedrijf dat medische instrumenten maakt ten behoeve van oogheelkunde en oog chirurgie – was het door diverse behandelingen niet meer mogelijk om precisie werk onder een microscoop uit te voeren. De werkgever deed er alles aan om intern een nieuwe baan voor me te vinden, maar helaas zonder succes. Er waren wel tijdelijke werkzaamheden voor me, maar er lag niets blijvends in het verschiet. Toen kwam Puls in beeld, vanuit spoor 2.

De zoektocht naar een nieuwe baan verliep heel moeizaam en ik moest er erg aan wennen om iedere keer afgewezen te worden. Dat had ik in mijn leven nog niet meegemaakt. Mijn consultant van Puls opperde het idee van een werkervaringsplaats of detachering. Ik oriënteerde me onder andere op vrijwilligerswerk, ik wilde me graag weer nuttig voelen! Lang riep ik dat ik niet terug in de zorg wilde, daar was ik immers in het verleden niet voor niets uitgestapt.

Tijdens een weekendwandeling ging ik met mijn dochter en kleindochters naar de dierenweide bij een verzorgingshuis dichtbij mijn woonplaats. Wat viel mij als eerste op voor de ingang van het tehuis? Een verlicht bord met “vrijwilligers gezocht”. Dit stond er al járen, het was me nooit opgevallen. Dit leek me ideaal! Dichtbij huis, diverse doelgroepen. Op aandringen van mijn dochter ging ik naar binnen voor informatie. Dezelfde avond schreef ik een uitgebreide brief en al snel werd ik verwelkomd als nieuwe vrijwilligster. In eerste instantie werd ik in de één op één begeleiding gekoppeld aan bewoners met een niet aangeboren hersenafwijking, daarnaast hield ik me bezig met diverse creatieve activiteiten. Al snel voelde ik me als een vis in het water. Ik bemerkte dat ik de sociale interactie zo had gemist de afgelopen jaren. Ik kon mijn sociale en creatieve kwaliteiten weer inzetten!

Na een paar maanden kwam er een verpleegkundige van die afdeling naar me toe met de mededeling dat er een zorgassistente werd gezocht op de afdeling NAH en dat zij mij wel zag werken op die plek! Ik was gelijk enthousiast en heb direct een open sollicitatiebrief geschreven. Eindresultaat: sinds 15 mei 2019 werk ik drie dagen in de week als zorgassistente en ik heb het ontzettend naar mijn zin!

Het voortraject naar deze baan heeft me mezelf weer laten ontdekken. Het is een heel proces geweest om mentaal afscheid te nemen van mijn oude werkgever. Maar, ik ben sterk uit de strijd gekomen. Ik sta weer stevig in mijn schoenen en ik zit prima in mijn vel. En het belangrijkste, ik kan mezelf weer zijn! Ik ben mijn consultant ook zéér dankbaar en uiteraard mijn vorige werkgever, die heeft gezorgd dat ik met Puls in aanraking kwam.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.