Het verhaal van Marjan; na 31 jaar een andere baan!

Marjan werkte ruim 31 jaar bij haar werkgever. Ze werd ziek en viel door haar medische klachten uit in haar functie. De behandelingen hielpen, maar het herstel duurde lang. Zo kwam ze terecht in een spoor 2 traject. Puls heeft samen met Marjan naar een passende baan gezocht. En met succes! Lees hier het verhaal van Marjan.

“Ik ben van beroep ziekenverzorger en inmiddels 53 jaar oud, alleenstaand met twee dochters. Omdat ik alleenstaand ben, hechtte ik veel waarde aan mijn vaste contract bij mijn werkgever en dacht ik niet aan weggaan. Door de ziekte en alles wat dat tot gevolg had, belandde ik in een spoor 2 traject; met als doel het vinden van een baan buiten de organisatie, omdat het niet zeker was dat ik kon terugkeren in mijn werk.

In het begin was ik sceptisch en vroeg ik mij af wat voor zin dit traject had. Gelijktijdig was ik namelijk bezig met het opbouwen in mijn functie als ziekenverzorger, wat mij veel energie kostte. Naarmate het traject vorderde, veranderde mijn beeld. De consultant kon mij duidelijk uitleg geven over vragen die ik had en mij goed ondersteunen bij het solliciteren. Een sollicitatiebrief schrijven, vond ik bijvoorbeeld een hele uitdaging. Door de begeleiding is dit gelukt. Toen ik vervolgens uitgenodigd werd voor een sollicitatiegesprek, groeide mijn motivatie. Ik zag voordelen in de potentiële nieuwe werkplek die mijn huidige werkplek miste. Kortom ik ging zelf inzien dat het een kans was.

Uiteindelijk heb ik de sprong gewaagd. Ik mag aan de slag bij een jonge organisatie waar ik aangenomen ben als begeleider op een kleinschalig wonen groep. Dit is een rustigere werkplek die fysiek minder zwaar is. Ik krijg ook langer de tijd om het werk met de cliënten te doen.

Ik zou Puls zeker aanraden. Ik vond het fijn altijd het gevoel te hebben er nooit alleen voor te staan. Ik kreeg altijd feedback en kon altijd bellen. Zelfs voor een laatste tip vlak voor een sollicitatiegesprek!”

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.