Het succesverhaal van Yvon: “ik heb mijn droombaan gevonden”

Yvon werkte al jarenlang in de zorg en waarvan afgelopen 13,5 jaar in de gehandicaptenzorg. Ze kwam na een aantal heftige jaren met veel agressie op de werkvloer thuis te zitten met onder andere een burn-out. Na enkele maanden ging Yvon op advies al vrijblijvend in gesprek met de spoor 2 consultant van Puls.

Door nu al te starten, zou het Yvon alle tijd geven om te onderzoeken welke mogelijkheden er voor haar zijn buiten haar eigen werkgever. Met tegenzin stemde Yvon in. De eerste afspraak met de consultant gaf, ondanks dat het online plaatsvond vanwege de geldende maatregelen, direct een klik. Dit was voor Yvon heel wat. “Ondanks dat ik het nog steeds totaal onnodig vond, ben ik er wel voor de volle 100% voor gegaan. Ik vond de persoonlijkheids- en beroepentesten heel erg interessant en heb me over de uitkomsten ook verbaasd. Ik kwam er achter dat ik, mijn omgeving en collega’s allemaal weer anders naar mijn kwaliteiten kijken. Ook ontdekte ik dat ik op dat moment niet meer in de zorg wilde werken.”

De zoektocht

Toen het traject na een periode van behandeling weer opgepakt werd, bleek al snel dat Yvon graag met kinderen en jongeren wilde werken en daar hebben we de zoektocht op gericht. Gedurende die zoektocht werd het Yvon steeds duidelijk dat ze haar huidige werkgever moest loslaten en zich moest richten op een andere werkgever. “Door het opstellen van een goed cv en een goede motivatiebrief kon ik gaan solliciteren. Via diverse sollicitaties, meeloopdagen en een werkervaringsplek kwam ik erachter wat ik echt wilde: werken met kinderen en jongeren met een rugzakje. Zo ben ik op een logeergroep met dove kinderen met een verstandelijke beperking terechtgekomen. Ik werk er nu bijna twee maanden en ik ga elke dag met heel veel plezier naar mijn werk en hoop er nog vele jaren te werken.”

Werken met Puls

Tijdens het spoor 2 traject werkte Yvon intensief samen met de consultant van Puls: “Ik vond de begeleiding van de consultant heel prettig. Ik voelde gelijk een klik en dat was voor mij heel erg belangrijk. Ze straalde rust en positieve energie uit. Ze ging in mijn tempo mee maar sprak me ook aan als ik weer veel te snel ging en dat ten koste ging van mijn herstel. Ze luisterde goed, gaf adviezen als dat nodig was maar liet me ook veel zelf uitzoeken. Ik kon mijn verhaal bij haar kwijt maar kon ook ontzettend lachen met haar. In dit traject heb ik veel inzichten gekregen over mijzelf en mijn talenten en kwaliteiten en het belangrijkste: ik heb mijn droombaan gevonden.”

Aan de slag

Heeft u een medewerker die in het verzuim zit of die dreigt uit te vallen? Bekijk dan de verschillende diensten van Puls. Samen met de medewerker gaan wij op zoek naar de ambities en kwaliteiten en wat de volgende stap in zijn of haar loopbaan is.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.