Het succesverhaal van Michel

Michel werd in spoor 2 begeleid door consulent Erik Beelen. “In oktober 2018 “brak” er iets in mij. Wat een simpele overspannenheid leek te zijn, werd een lang lopend ziektetraject. In eerste instantie een aantal maanden rust nemen en nadenken over een terugkeer naar mijn oude functie. Dit moest wel lukken….”

Op zoek naar wat ik leuk vind?

Helaas, na 3 maanden van voorzichtige opbouw en re-integratie kwam de man met de hamer. Rond september 2019 was het dieptepunt bereikt. Voor de tweede keer zat ik volledig thuis. Wat nu? Inmiddels was ik  bijna een jaar ziek en werd een “2e spoor” ingezet. Weer de zoveelste instantie welke zich tegen mij aan ging bemoeien. Ik had er een hard hoofd in. Vanuit een arbeidsdeskundig onderzoek kwam aan het licht dat gepast werk vinden bij een andere werkgever het pad zou worden. Ik moest op zoek gaan “naar wat ik leuk vind”. Na dik 27 jaar Sales wist ik het echt niet. Juist in deze periode kwam ik in contact met Puls (Erik Beelen). Mijn werkgever heeft me een aantal re-integratie bureaus aangereikt waarna ik zelf een keuze mocht maken. Na een eerste introductiegesprek bleek dat Erik zich zeer goed kon invoelen in de situatie. Veel van onze gesprekken richten zich naast het werk ook op mijn privésituatie. Ook voor mijn partner en jonge kinderen was het een lastige situatie. Erik herkende direct de moeilijke situaties en besprak deze met mij.

Werkritme opbouwen

Erik gaf aan dat het belangrijk was weer werkritme op te gaan bouwen. Ik besloot als vrijwilliger bij de voedselbank te gaan werken. Via Erik werden de gesprekken opgestart en de contracten opgesteld. In de 3 maanden dat ik hier werkzaam ben geweest is Erik meermaals op de werkvloer aanwezig geweest om zo goed met mij te bekijken wat mijn mogelijkheden maar ook tekortkomingen zijn. En ja; confronterend was het wel. Uiteindelijk werd het werk te eentonig en ik kon via een oud-collega als logistiek medewerker verder komen re-integreren bij Tekno. Ook hier werden de gesprekken samen met Erik en de werkgever gevoerd en een werkervaringsplaats was een feit. Gedurende de periode lukte het me om steeds meer uren te draaien. Na 6 maanden werd de werkervaringsplaats omgezet naar een detachering overeenkomt. Inmiddels is bekend dat deze overeenkomst bij het verstrijken van de 24 maanden ziekte omgezet zal worden naar een jaarcontract.

Opwaartse lijn

Gedurende de gehele periode heeft Erik steevast contact met me gehouden. Ook bij de overige zaken als: verplichte sollicitaties, een WIA aanvragen bij het UWV, strubbelingen met de arbodienst en andere administratieve zaken heeft Puls een positieve bijdrage geleverd en werd ik in alles ontzorgd. Ik merk dat mijn “work-life balance” weer stabiel aan het worden is. Ik heb er hard voor moeten knokken, maar de opwaartse lijn is gevonden. Ik zal, hoe lastig en vervelend een burn-out ook is, de gesprekken met Erik gaan missen.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.