‘Het gaat niet om wat je niet meer kunt, maar vooral om wat je nog wel kunt.’

Stel, u werkt al tientallen jaren in dezelfde organisatie, en met veel plezier. De collega’s zijn vertrouwd, de organisatie en het werk kent u op uw duimpje. En dan blijkt dat door een verandering in uw fysieke mogelijkheden dat u niet meer terug kunt keren in uw werk; ineens staat u weer helemaal aan het begin van uw loopbaan, u vraagt zich af wat u eigenlijk wil en kunt doen en of u daar wel de juiste kennis en ervaring voor heeft. Het overkwam Marloes; ze werkte al 16 jaar bij Jumbo, kon door meerdere operaties haar werkzaamheden niet meer uitvoeren en moest op zoek naar een nieuwe passende functie. Zo kwam zij bij Puls terecht voor een re-integratietraject.

Wat vind ik nu echt leuk?

Marloes: “Het was een hele spannende periode, ik was immers al 16 jaar niet meer op sollicitatiegesprek geweest. Ik wist ook niet goed waar ik moest beginnen, wat ik wilde en wat mijn mogelijkheden waren. Samen met Puls heb ik verschillende testen gedaan om een duidelijk beeld te krijgen van wat ik echt leuk vond om te doen. Vervolgens keken we naar welke functies hierbij passen, maar vooral ook naar wat de mogelijkheden waren met mijn belastbaarheid.” Loopbaanconsultant Najoua ging met Marloes aan de slag met een CV en motivatiebrief. “Ik heb mijn gevoel gevolgd en gereageerd op functies waarvan ik dacht dat ze bij mij zouden passen. Voorafgaand aan de sollicitatiegesprekken heb ik veel hulp gekregen van Najoua. Niet alleen voor vragen, maar we hebben ook rollenspelen gedaan zodat ik goed voorbereid was en heb hierbij geleerd hoe ik mijn kwaliteiten goed kon laten zien”, aldus Marloes.

Dan komt er een functie voorbij die haar gelijk aantrekt, bij de Politie: “Ik zag de vacature via een vacaturesite voorbij komen en heb gelijk gereageerd! En na een uitgebreide sollicitatieprocedure (brievenselectie, sollicitatiegesprek, rollenspellen en veiligheidsonderzoek) werd ik aangenomen voor de functie Assistent Intake en Service. Hierbij verzorg ik het eerste contact met de burger en zit in aan het begin van het opsporingsproces. Daarnaast ga ik ook aangiftes opnemen en deze verwerken in een proces verbaal.” Zo heeft Marloes een functie gevonden die bij haar past.

Tips

Marloes: “Ik zou graag iedereen willen meegeven die uit is gevallen of in een re-integratietraject zit dat je vaak te horen krijgt wat niet meer kan, maar weet er nog duizenden dingen wel mogelijk zijn. Ook al past mijn functie niet 100% bij mijn belastbaarheid, ik wilde het zo graag. Waar een wil is, is een weg en laat je je daar niet door uit het veld slaan.”

Meer informatie

Wilt u net als Marloes weer doen wat u leuk vindt of wat bij u past? Neem dan contact op met Puls, de loopbaan- en re-integratie expert. Bent u een werkgever en heeft u een medewerker die is uitgevallen of dreigt uit te vallen? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Het uitvoeren van passend werk en plezier hebben in uw werk is van grotere invloed op het verzuim dan u denkt!

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.