Je kunt veel meer dan je denkt!

Jarenlang werkte Mirjam in een winkelketen, het was haar eerste baan. Ze begon daar als verkoopmedewerker en ontwikkelde zich tot filiaalleider. Totdat bleek dat de functie niet meer paste. Het was nog onzeker of Mirjam uiteindelijk terug zou kunnen keren in haar eigen functie of dat zij opzoek moest gaan naar een andere baan bij een andere werkgever. Zo kwam spoor 2 om de hoek kijken, gericht op begeleiding naar passend werk buiten de organisatie.

Jarenlang werkte Mark in de zorg, totdat bleek dat zijn functie niet meer paste. Zijn werkgever betrok Puls en gaf Mark de mogelijkheid zijn zoektocht naar een passende functie te starten. Zo kwam spoor 2 om de hoek kijken, gericht op begeleiding naar passend werk buiten de organisatie. Dit voelde heel dubbel voor Mark. Al eerder had hij weleens gekeken naar een traject om uit te zoeken wat echt bij hem past en nu kreeg hij die mogelijkheid. Enerzijds een mooie kans, anderzijds zat hij bij de start van spoor 2 niet lekker in zijn vel en keek hij op tegen het onbekende.

Terugkijkend is het voor zijn gevoel snel gegaan! Zeker in de beginperiode sprak Mark zijn consultant van Puls vaak. “We hebben veel gedaan. De ACT-meting was bijvoorbeeld heel waardevol voor mij. Deze gaf mij inzichten over mijzelf en mijn drijfveren. Ik greep de mogelijkheid aan om mee te lopen met een medewerker ICT, een hovenier en ik ging in gesprek met een laborant. Zo kon ik erachter komen wat mij ligt en wat ik echt leuk vind. Uit mijzelf had ik dat niet zo snel gedaan, maar de consultant stimuleerde mij en dat hielp mij enorm.”

Van professional in de zorg naar vakman in het timmermansvak!

Mark vond zijn toekomstige baan uiteindelijk in het vak van timmerman! Heel wat anders dan de zorg, maar juist de fysieke inspanning, werk met een begin en een eind en geen tijd om lang stil te staan en na te denken, bevallen hem goed. Via het netwerk van Puls startte Mark een omscholingstraject bij een praktijkcentrum in de bouw. Hier werden Mark de eerste vaardigheden bijgebracht voor het vak timmerman en kon hij stage lopen bij een bouwbedrijf. De indruk was van beide kanten positief. Mark heeft inmiddels een werkplek bij het bouwbedrijf en volgt de BBL-opleiding tot timmerman. Dit is een opleiding met een combinatie van werken en leren. Nu alleen nog online lessen volgen, maar binnenkort mag hij weer aan de slag met huiswerk. Hij heeft er zin in!

“Kijkend naar waar ik nu sta, ben ik tot de conclusie gekomen dat je veel meer kunt dan je in de eerste instantie denkt. In het begin zie je op tegen het onbekende. Uiteindelijk is het proberen en zien hoe het uitpakt. Het pakte heel goed uit. Stappen in het onbekende en ontdekken wat nu écht bij je past; ik kan het iedereen aanraden!”

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.