Van klantcontact naar cliëntcontact!

Jarenlang werkt Kübra als klantcontactmedewerker. Ze staat klanten te woord die vragen hebben over de diensten van de organisatie. De laatste jaren is het werk erg veranderd; de systemen zijn ingewikkelder geworden en het werk heeft een commerciëlere insteek. Kübra merkt steeds meer dat het werk niet meer bij haar past. Via haar werkgever komt er een loopbaanbegeleidingstraject van Puls om de hoek kijken, gericht op begeleiding naar passend werk buiten de organisatie.

Kwaliteiten hebben is niet iets van nu

Kübra is erg bescheiden en pronkt niet met wat zij te bieden heeft, ze is wie zij is. Toch kan het handig zijn eens over haar kwaliteiten nagedacht te hebben wanneer een potentiële werkgever vraagt tijdens een sollicitatiegesprek ‘Waarom zou ik jou moeten aannemen?’. Tijdens de loopbaanbegeleiding besteden we daarom aandacht aan het in kaart brengen van de kwaliteiten van Kübra en een aantal beroepen die passen bij haar interesses. Dit was genoeg voor Kübra om als een speer te gaan solliciteren en de zoektocht te starten naar haar plek op de arbeidsmarkt. Gaandeweg wordt zij zich meer bewust dat haar hart in de zorg ligt. Tijdens de loopbaanbegeleiding kan Kübra sparren met de consultant van Puls over de sollicitatiegesprekken.

Je bent nooit te oud om te leren

Als Kübra echt haar droombaan in de zorg wil gaan uitvoeren, moet zij hiervoor een opleiding volgen. Fulltime studeren is geen optie; aangezien zij kostwinner is en inkomen nodig heeft. Daarom besloot Kübra, op 61-jarige leeftijd, een BBL-opleiding als Helpende in de zorg te beginnen. Ze vindt een plek waar zij drie dagen mag werken en daarnaast gaat zij één dag naar school de komende twee jaar.

Van klantcontact naar cliëntcontact

Wat heeft bijgedragen aan het succes van Kübra is haar vastberadenheid en enthousiasme. Ze weet dat zij ontzettend graag mensen helpt, en dit steeds meer begon te missen in haar werk als klantcontactmedewerker. Kübra weet dat zij heel graag een ander helpt en dat nog heel lang wil blijven doen. Daarnaast is ze erg gedreven om te werken, dat komt naar een potentiële werkgever heel goed over. Het maakt dus niet uit hoe oud je bent: als je ervoor gaat, zal het je lukken!

Aan de slag met Puls

Puls helpt uw medewerkers verder, zowel bij de huidige als bij een andere werkgever. Puls biedt niet alleen loopbaanbegeleiding aan, maar ook spoor 2 trajectenontwikkeladviezenloopbaanchecks en spoor 3 trajecten. Benieuwd naar wat Puls voor u kan betekenen? Bekijk dan onze website en vraag meer informatie aan of neem contact met ons op.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.