Wat zijn jouw energiegevers en energievreters?

Sta jij wel eens stil bij jouw spreekwoordelijke batterij. Wat heeft er in werk en privé voor gezorgd dat jij je het afgelopen jaar ‘opgeladen’ voelde? En wanneer voelde je je leeg en opgebrand? Met dit artikel (inclusief opdracht!) willen we je helpen om hier meer inzicht in te krijgen.

Terug naar oude patronen of op naar nieuwe?

Het is al een meer dan een jaar geleden dat COVID-19 veel veranderingen met zich mee bracht. Het ‘nieuwe werken’ is ondertussen het ‘normale’ werken geworden en de weekenden worden weer vol gepland. Deze overgangen hebben voor velen voor momenten van reflectie gezorgd. Wil je weer elke dag naar kantoor en overvolle weekenden, of toch iets meer rust? Zorgde het thuiswerken bij jou voor een betere werk-privé balans of juist niet? Kortom, wat wil je na deze periode graag zo houden en wat wil je anders?

Energiegevers of -vreters

Wanneer je kijkt naar wat je wilt behouden en wat je graag terug in het oude patroon wilt hebben, kun je een onderscheid maken tussen energiegevers en energievreters:

  • Energiegevers: energiegevers zijn die taken, activiteiten, omstandigheden en mensen die jou energie opleveren en/of ontspanning geven. Sta eens stil bij jouw energiegevers en word je daar bewust van. Het kunnen kleine dingen zijn zoals een vogeltje dat op de tak van een boom zit of een zonnestraal die op je gezicht schijnt. Het kan een bepaald muziekstuk zijn waarnaar je luistert of een boek dat je leest. Het kan het contact met een collega zijn waarbij  jouw energie gaat stromen, bepaalde taken op je werk etc. etc.
  • Energievreters: energievreters zijn energielekken waardoor je veel energie verspilt en de energie uit je lichaam wegstroomt. Denk ook hierbij aan activiteiten, taken, omstandigheden en mensen die jou veel energie kosten zowel op je werk als in je privé leven.

Door je bewuster te worden van je energiegevers en -vreters kun je jouw leven vormgeven op een manier die aansluit op jouw batterij, zowel in werk als privé. Puls helpt je hierbij graag op weg. Om je alvast op weg te helpen, is er de energie-oefening. Hierbij kan jij gemakkelijk jouw energiegevers en -vreters in kaart brengen.

Professionele hulp bij het zoeken van energiegevers

Heb je behoefte aan verdere professionele hulp om in kaart te brengen wat jou energie geeft? Puls biedt een breed scala aan dienstverlening aan die je helpen om erachter te komen waar jij je energie uit haalt in je werk! Bekijk hier onze dienstverlening. 

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.