Een spoor 2-traject tijdens de coronacrisis

Stel: je werkt al 17 jaar met plezier bij dezelfde werkgever; tot je plotseling uitvalt vanwege fysieke klachten. Je ondervindt dat je je huidige werkzaamheden niet meer kunt uitvoeren en dat terugkeren in deze functie niet realistisch is. En dat in deze huidige tijd, waar we ons midden in de coronacrisis bevinden. Dat is even slikken.

Het overkwam Freddy, een 45-jarige Prothese medewerker uit IJsselmuiden. In het begin van de coronacrisis startte hij met een spoor 2-traject bij Puls.

Ondanks dat de begeleiding anders plaatsvond dan gewoonlijk, namelijk op afstand, waren de eerste resultaten al snel zichtbaar: er was wekelijks contact via (video)bellen en e-mail en aan de hand van verschillende tests en oefeningen kregen consultant en Freddy een goed beeld van zijn interesses en kwaliteiten. Hier kwam uit dat Freddy echt iets wilde betekenen voor de ander, en het liefst voor jongeren. Hoe precies; dat was de vraag. Diverse dromen en wensen kwamen voorbij, maar waren deze ook haalbaar? Fysiek mocht het werk niet zwaar zijn en rust en regelmaat was heel belangrijk voor hem. Hele dagen werken was niet meer mogelijk.

Uiteindelijk vonden consultant en Freddy de perfecte job: chauffeur leerlingenvervoer. Dit sloot perfect aan bij de interesses van Freddy: doordat het werk gebonden was aan de schooltijden kon er voldoende rust ingebouwd worden in de werkdagen. De consultant heeft Freddy voorgesteld aan een werkgever binnen het netwerk van Puls. De kennismaking beviel van beide kanten goed. Deze werkgever bood Freddy omscholing met baangarantie aan!

Freddy is inmiddels gestart met het behalen van de taxipas. Ondanks de coronacrisis kon hij gewoon starten nadat hij zijn lesboeken thuis opgestuurd had gekregen. Zo blijkt er toch een heleboel mogelijk!

Freddy: “Van mij krijgt de dienstverlening van Puls een 10! De consultant heeft mij goed begeleid. Eerlijk én realistisch.”

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.