Een (noodgedwongen) carrièreshift: een mooie kans!

Wat als je heel leven al hetzelfde beroep hebt uitgeoefend, hiervoor geleerd hebt en voor je gevoel niet beter weet, en hier niet meer op kan terugvallen? Ilona Hoeijmakers, Consulent Loopbaan & Re-integratie zag het gebeuren en vertelt haar verhaal.

Kwaliteiten en eigenschappen in kaart brengen

“November 2021, had ik een kennismakingsgesprek met mijn cliënt. Meneer werkte al sinds 1988 als metselaar in de bouw. Toen ik hem vroeg of hij zelf al nagedacht had over eventuele functies die hem aanspraken gaf hij aan dat hij daar niet over had nagedacht, want: ‘Ja, ik werk al mijn hele leven als metselaar en ik kan niks anders, bovendien ga ik straks gewoon weer terug naar mijn eigen baas’. Hij was nog overtuigd dat hij weer terug kon naar de functie die hij kende en altijd heeft uitgevoerd. Toch zijn we gestart met het in kaart brengen van zijn kwaliteiten en eigenschappen. Ook hebben we samen zijn CV opgesteld en hebben we geoefend met het schrijven van motivatiebrieven. Tijdens het oriënteren op de arbeidsmarkt begon meneer zich meer en meer te beseffen dat het misschien nu wel de juiste tijd was om een overstap te maken, omdat het werk als metselaar toch te zwaar voor hem zou zijn.

Dit is wat ik wil!

Dit besef gaf hem extra motivatie om een nieuwe richting in te slaan. Hij gaf aan dat hij graag als conciërge of huismeester aan de slag zou willen, maar kon maar weinig vacatures vinden. Samen hebben we zijn zoekprofiel uitgebreid naar medewerker Technische Dienst / Facilitair medewerker. Drie weken later belt meneer op: “Ilona ik heb een gesprek gehad bij een potentiële werkgever en dit voelt ontzettend goed! Dit is wat ik wil!” Na nog een aantal gesprekken met zowel meneer, zijn huidige werkgever en zijn nieuwe potentiële werkgever gaat hij binnenkort starten als facilitair medewerker middels een proefplaatsing die opgevolgd wordt met een detachering tot einde wachttijd en daarna een vast contract. Mooi om dit zo te zien!

Ga ook op zoek naar werk dat bij je past met Puls! Kom meer te weten over onze dienstverlening op onze website en neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.