Succesverhaal: Een nieuwe richting

Puls ontving een aanvraag jobhunting voor een werknemer van een autoreparatiebedrijf. Een jongeman was uitgevallen wegens fysieke beperkingen, deze zorgden ervoor dat hij niet meer fulltime aan de slag kon in zijn functie. Jobhunting werd ingeschakeld om te zoeken naar een andere passende baan, waar hij weer zijn volledige uren kon werken.

Alle kansen spreiden

Samen met zijn werkgever heeft een jobhunter het intakeformulier en zoekprofiel opgesteld en doorgenomen. De jongeman was werkzaam als automonteur, hij gaf tijdens zijn intake aan dat hij het allerliefste heel graag met auto’s zou willen blijven werken of in een combinatie baan waar zijn beperkingen niet volledig belast zouden worden.

Met deze wensen in het achterhoofd is er volop gezocht naar passende mogelijkheden. De regio waar de kandidaat woonachtig is, bemoeilijkte het proces. Gelukkig kon er tot ruim 40 km buiten zijn woonplaats gezocht worden naar een nieuwe werkgever, alle kansen spreiden dus! Bijna alle garages, autobergingen, sleepdiensten en transportbedrijven zijn benaderd. Veelal kregen we terug dat het lastig was om met de beperkingen van de kandidaat een fulltime functie aan te bieden.

Na een brainstormsessie met de kandidaat gaf hij aan open te staan voor een andere zoekrichting zolang zijn beperkingen de werkzaamheden toelieten en hij wellicht zou kunnen doorgroeien in de nieuwe organisatie. Helemaal blanco en met frisse moed startten we opnieuw in zijn regio de zoektocht. Tot een van de jobhunters stuitte op een vacature van een bekend beveiligingsbureau. Zij zochten voor de regio nieuw talent. Een interne opleiding zou onderdeel zijn van de functie en bij goed functioneren zouden doorgroeimogelijkheden bespreekbaar zijn. Na een uitgebreid gesprek met de recruiter werd het eerste sollicitatiegesprek via Skype voor de kandidaat ingepland. Enthousiast bereidde hij zich hierop voor en met succes! Door naar het tweede gesprek, deze zou plaatsvinden op een locatie van de organisatie. Ook dit gesprek was prettig verlopen. De jongeman zou een screening krijgen voor hij officieel in dienst zou komen. Dit is gebruikelijk in de beveilingsbranche. Deze screening laat wel een tijdje op zich wachten maar na 9 weken kreeg hij het verlossende telefoontje. De screening was positief en graag zouden ze hem een contract willen aanbieden! De eerste maandag van de daarop volgende maand startte hij in zijn nieuwe functie. Inmiddels heeft de jongeman zijn interne opleiding afgerond, is in het bezit van een officiële beveiligingspas en is fulltime in dienst bij zijn nieuwe werkgever. Hij geeft aan het enorm naar zijn zin te hebben en hoopt hier nog heel wat jaren werkzaam te mogen zijn.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.