Digitale loopbaancheck

Wat gaan uw medewerkers doen tot aan hun pensioen? Het klinkt voor sommigen misschien nog ver weg, maar precies daarom is het goed om er over na te denken! Want wat als het werk over vijf jaar niet meer hetzelfde is, het werk steeds zwaarder wordt of wanneer er geen werkplezier meer is? Welke mogelijkheden heeft uw medewerker dan en wat kunt u als werkgever hierin betekenen?

Voor u als werkgever is het belangrijk om medewerkers te stimuleren om na te denken over het verloop van de loopbaan. De pensioengerechtigde leeftijd wordt steeds hoger en tegen die tijd is het lastiger voor ouder wordende medewerkers om de overstap te maken wanneer ze het werk niet meer kunnen uitvoeren en uitvallen.  In het belang van de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers moet aandacht en groei voor ontwikkeling gestimuleerd worden.

De game ‘De Tijdmachine: Wat ga je doen tot je pensioen?

Om antwoord te geven op deze vraag ontwikkelde Puls een digitale loopbaancheck in de vorm van een unieke en toegankelijke game: ‘De Tijdmachine’. Geen saaie vragenlijst, maar een leuk spel waar medewerkers meer over zichzelf, het werk en hun toekomst te weten komen. Gemakkelijk te spelen via mobiel en pc.

Met de game ga je letterlijk terug in de tijd en wordt er op een speelse manier vragen gesteld aan de deelnemende medewerker; wat vind je van je huidige baan, ben je gelukkig in je huidige functie en sta je open voor nieuwe ontwikkelingen? Met antwoorden op deze vragen krijgt de medewerker meer duidelijkheid over de vraag ‘Wat ga je doen tot je pensioen?’ en is de eerste stap gezet om regie te nemen over zijn/haar eigen loopbaan.

Investeren in de toekomst van uw medewerkers

Op basis van de uitkomsten adviseren wij u als werkgever over het duurzaam inzetbaarheidsbeleid, loopbaanbeleid en/of ouderenbeleid. Met de persoonlijke uitkomst is voor de medewerker de eerste stap gezet: hoe neem je regie over je eigen loopbaan.

Winnaar van de Loopbaancase van het Jaar Publieksprijs!

De Tijdmachine heeft op 9 december 2021 de Loopbaancase van het Jaar 2021 Publieksprijs gewonnen. Deze prijs werd uitgereikt door LoopbaanPro.

Wilt u meer weten over de digitale loopbaancheck van Puls? Vraag dan vrijblijvend informatie aan.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.