Een carrière switch maken? Dat kan echt altijd!

Na jaren met veel plezier gewerkt te hebben als marketing  communicatiemanager, kwam er voor Agnes van den Berg een onverwachte wending. Na enkele goede gesprekken met een jobcoach gaf Agnes aan dat ze op een punt stond in haar leven waarin ze graag werk wilde doen dat iets dichter bij haar als mens zou staan. Vervolgens vertelde de Jobcoach dat hij de opleiding arbeidsdeskundige bijna had afgerond en dat deze functie waarschijnlijk ook goed bij Agnes zou passen.

De overstap naar Arbeidsdeskundige

Agnes: “Ik zag de mogelijkheid om mijn ruime ervaring in het bedrijfsleven te koppelen aan mijn ambitie om iets voor anderen te betekenen. De combinatie van de omgang met mensen, mijn levenservaring en zowel maatschappelijke betrokkenheid als een zakelijke insteek komen samen in dit vak. Het feit dat ik geniet van groei en ontwikkeling maakte dat ik mijn kans greep en startte met de opleiding en eind 2021 ontving ik trots mijn diploma. Vol enthousiasme schreef ik een sollicitatiebrief naar Puls waarop ik uitgenodigd werd voor een gesprek met onze commercieel directeur. Zij gaf mij de kans om als arbeidsdeskundige aan de slag te gaan bij deze fijne organisatie. Een goede keuze waar ik geen enkele seconde spijt van heb.”

Dat Agnes geen spijt heeft van haar keuze is duidelijk: “Wat een mooi vak is dit. Elke dag is anders. Boeiende en persoonlijke gesprekken met een buschauffeur, een verkoopmedewerker, boswachter of een commercieel directeur bij een verhuurbedrijf, mijn doel is om ervoor te zorgen dat de belanghebbenden zich beiden gezien en gehoord voelen en ervaren dat ik zorgvuldig en met aandacht maatwerk lever vanuit een neutrale en objectieve positie. Ik realiseer me heel goed dat het traject niet te onderschatten is voor de medewerker en werkgever en probeer dit werk zo integer en rechtvaardig mogelijk uit te voeren.”

Hoe verloopt mijn dag?

Maandag en donderdag zijn voor Agnes de administratiedagen en op dinsdag en woensdag heeft ze de arbeidsdeskundige onderzoeken. Maandagochtend begint Agnes rond 07:30 en start ze haar laptop op: “ik bekijk alvast mijn mail en waar ik de volgende dag naar toe ga voor een onderzoek. Dan maak ik een ontbijtje en bereid ik de onderzoeken voor die week voor.  Na twee, drie uur stap ik op mijn fiets en ga ik een uurtje sporten of wandelen. Na de lunch ga ik verder met de rapportages naar aanleiding van de onderzoeken van de vorige week. Ik bel met een Bedrijfsarts of een Adviseur Arbeid en Gezondheid voor een nadere toelichting op de FML of de terugkoppeling. Via de chat sparren we als collega’s over een vraagstuk en helpen we elkaar op weg.

De vrijheid om zelf je dagen in te delen, de kansen om je verder te ontwikkelen, het werken in een fijn team met leuke collega’s, zeer regelmatig leuke bijeenkomsten maken dat ik me absoluut op mijn plek voel bij Puls!”

Ook aan de slag als Arbeidsdeskundige bij Puls

Heb jij het verhaal van Agnes gelezen en denk jij ‘dat wil ik ook!’? Wacht dan niet langer en solliciteer! Wij gaan graag met je in gesprek.

Agnes van den Berg – Arbeidsdeskundige bij Puls

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.