Carrièreswitch: breng jouw competenties en motivatie in kaart

Zou je graag een carrièreswitch willen maken, maar heb je het idee dat je er niet de juiste opleiding of aansluitende werkervaring voor hebt? Bij Puls horen we dit regelmatig zeggen. Nu is de stap naar astronaut, chirurg of piloot meestal niet realistisch, maar voor veel functies is  meer mogelijk dan je wellicht denkt. Een voorwaarde is wel dat je je competenties en motivatie goed onder woorden kunt brengen. Dit artikel (inclusief opdrachten!) kan je helpen om hier meer inzicht in te krijgen.

Voor werkgevers blijkt het steeds lastiger om vacatures te vervullen. Volgens het CBS zijn er op dit moment meer openstaande vacatures dan werkzoekenden. In de praktijk zien we dat werkgevers de functie-eisen in de vacatures vaker bijstellen en dat het opleidingsniveau en aansluitende werkervaring een minder grote rol spelen dan voorheen. Met een enthousiaste motivatie en het goed onder woorden kunnen brengen van je competenties maak je tegenwoordig ook een kans!

In kaart brengen van je motivatie

Met je motivatie maak je duidelijk waarom je graag voor de organisatie wilt werken en waarom je enthousiast wordt van de functie.

Hoe kun je jouw motivatie goed verwoorden?

Begin met het onderzoeken van het bedrijf en de functie:

  • Wat spreekt je aan in de bedrijfscultuur en de waarden van het bedrijf?
  • Wat zijn de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van de functie?
  • Wat zijn de uitdagingen die je graag zou willen aangaan?

Noteer deze punten en vertaal ze naar concrete voorbeelden die je kunt gebruiken bij je sollicitatie.

In kaart brengen van je competenties

Met je competenties toon je aan waarom je geschikt bent voor de functie. Competenties zijn een combinatie van je kennis, vaardigheden en persoonseigenschappen, en geven aan waar je goed in bent. Wat zijn eigenschappen die jou uniek maken? Wat zijn de belangrijkste ervaringen die je hebt opgedaan in eerdere functies of tijdens jouw studie?

Wat zijn jouw competenties?

Begin met het maken van een overzicht van jouw competenties. In deze competentielijst vind je een aantal voorbeelden. Kies vijf competenties die je typerend vindt voor jezelf. Bedenk vervolgens situaties waarin je deze competenties hebt ingezet en daarmee tot een succesvol resultaat kwam.

Ook kan het interessant zijn om een aantal (3 tot 5) mensen in je omgeving te vragen welke competenties ze bij je vinden passen. Vraag dan ook of ze willen beargumenteren waarom ze vinden dat die competentie bij je past. Vervolgens kun je deze meningen naast elkaar leggen en daarop reflecteren. De volgende vragen kunnen je daarbij helpen: ‘Welke competenties worden het vaakst genoemd?’, ‘Wat zijn de overeenkomsten/verschillen?’, ‘In hoeverre matcht jouw zelfbeeld met het beeld dat anderen van jou hebben?’

Zodra je je competenties goed in beeld hebt, kun je kijken in hoeverre deze matchen met de functie waarop je wilt solliciteren. Stel je voor dat je altijd werkzaam bent geweest als winkelmedewerker en je wilt de overstap maken naar klantenservicemedewerker, dan zijn klantgerichtheid, conflicthantering, creativiteit (oplossingsgericht denken) en luisteren wellicht competenties waarmee je vanuit je huidige werkervaring kunt aantonen dat je geschikt bent voor een functie als klantenservicemedewerker.

Kortom, laat je niet direct afschrikken door de gestelde functie-eisen maar geef jezelf een kans om te onderzoeken of je toch in aanmerking komt voor de functie.

Professionele hulp

Heb je behoefte aan verdere professionele hulp om in kaart te brengen wat jouw motivatie en competenties zijn? Puls biedt een breed scala aan diensten aan die je kunnen helpen om erachter te komen waar jij goed in bent en waar je blij van wordt! Bekijk de dienstverlening op onze website.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.