Arbeidsdeskundige na 1 jaar ziek: wat gaat er gebeuren

Een medewerker zit één jaar in het verzuim. Dit kan een reden zijn voor de aangesloten arbodienst om een arbeidsdeskundige te laten langskomen om te onderzoeken welke arbeidsmogelijkheden er nog wel zijn voor een medewerker. Wilt u weten wat een arbeidsdeskundige na 1 jaar ziek voor u kan betekenen? Bekijk dan snel onze website, neem contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wanneer is het tijd om de arbeidsdeskundige in te schakelen?

Wanneer een medewerker al langere tijd in het verzuim zit, wilt u als werkgever natuurlijk weten waar u aan toe bent als het gaat om de re-integratiemogelijkheden voor arbeid. U heeft immers gemiddeld al een jaar er alles aan gedaan om de medewerker terug te laten keren naar eigen functie. Dan is het verstandig om een arbeidsdeskundig onderzoek te laten uitvoeren. Tijdens het onderzoekt kijkt de arbeidsdeskundige naar de belastbaarheid van de medewerker (aan de hand van de functionele mogelijkheden lijst van de (bedrijfs)arts), en de belasting in de functie.

Gedurende het arbeidsdeskundige onderzoek zoekt een arbeidsdeskundige een antwoord op de volgende vragen:

  • Kan de medewerker terugkeren naar eigen werk?
  • Kan het werk van de medewerker worden aangepast?
  • Kan de medewerker re-integreren in ander werk bij de eigen werkgever?
  • Zijn er mogelijkheden op de arbeidsmarkt om de medewerker naar ander werk bij een andere werkgever te begeleiden?

Met deze antwoorden kan een arbeidsdeskundige vaststellen hoe het meest optimale re-integratieplan eruit ziet. Wanneer de medewerker kan re-integreren bij de eigen medewerker noemen wij dit een spoor 1, voor re-integratie bij een andere werkgever heet dit een spoor 2.

Meer informatie

Wilt u weten wat een arbeidsdeskundige na 1 jaar ziek voor u kan betekenen? Bekijk dan snel onze website, neem contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.