Arbeidsdeskundig onderzoek UWV aanvragen? Puls helpt u

Zit een medewerker bijna één jaar in het verzuim? Dan is het tijd voor een arbeidsdeskundig onderzoek UWV aanvragen. Gedurende dit eerste jaar verzuim heeft de medewerker een WIA-uitkering ontvangen. Nu is het tijd om te bepalen of dit kan worden overgezet in een IVA- of WGA-uitkering. Bij de eerste soort uitkering is werken niet meer mogelijk, bij de tweede is deels of geheel werken in de toekomst nog wel mogelijk.

Wilt u een Arbeidsdeskundig onderzoek UWV aanvragen? Puls biedt arbeidsdeskundige onderzoeken uitgevoerd geregistreerde en gecertificeerde arbeidsdeskundige. Bekijk snel de website voor meer informatie en neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Wat gebeurt er tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek?

Het beslissen naar wat voor uitkering de medewerker gaat, hangt af van de herbeoordeling. Deze herbeoordeling kan worden uitgevoerd door een verzekeringsarts of door een arbeidsdeskundige. Wij vertellen u meer over het tweede. Tijdens het arbeidsdeskundige onderzoek wordt er gekeken naar de opleiding en het arbeidsvermogen van de medewerker, zowel in de huidige situatie als in de toekomst. Ook wordt er gekeken naar welke mogelijkheden de medewerker nog wel heeft om te werken en of zij hier ook iets mee kunnen verdienen. Natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met de beperkingen die de arts heeft aangekaart.

Vervolgens kiest de arbeidsdeskundige drie soorten werk die geschikt voor de medewerker zouden zijn. Hier kan de medewerker ook invloed op hebben. Wanneer de medewerker hier van te voren al over na heeft gedacht en de wensen kenbaar maakt, kan de arbeidsdeskundige (indien mogelijk) hiermee rekening houden.

Ook wordt er een arbeidsgeschiktheidspercentage berekend. De arbeidsdeskundige kijkt naar wat de medewerker zou kunnen verdienen met de drie banen. Hij neemt vervolgens het middelste loon en berekent het verschil met het loon dat de medewerker voor verzuim verdiende. Dit verschil bepaald het arbeidsongeschiktheidspercentage. Dit percentage zegt overigens niks over de ernst van de ziekte, alleen iets over wat u niet meer kan verdienen met het werk.

Meer informatie

Wilt u een Arbeidsdeskundig onderzoek UWV aanvragen? Bekijk dan snel de website van Puls en neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen zowel de werkgever als de medewerker met het vinden van een passende oplossing.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.