Kracht van arbeidsadvies | Puls

Soms bent u als werkgever genoodzaakt om te kijken naar de belasting in een functie en de belastbaarheid van een medewerker. Dit kan doordat de medewerker in het verzuim terecht is gekomen. Er wordt dan ook gekeken naar of de medewerker de huidige functie nog kan uitvoeren of welke andere beroepen mogelijk zijn. Een arbeidsdeskundige van Puls kan u dit arbeidsadvies geven.

Wilt u meer weten over de arbeidsdeskundige onderzoeken van Puls? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

Arbeidsdeskundig onderzoek van Puls

Dit arbeidsadvies wordt gegeven aan de hand van een arbeidsdeskundig onderzoek, uitgevoerd door een geregistreerde en/of gecertificeerde arbeidsdeskundige. Dit gebeurt vaak nadat een medewerker in het verzuim terecht is gekomen. De werkgever is dan verplicht, vanuit de Wet Verbetering Poortwachter,  dat hij bijdraagt aan een effectief re-integratietraject. Als eerste wordt er altijd gekeken of de medewerker nog kan terug keren naar het eigen werk en of er eventueel andere mogelijkheden zijn binnen het eigen bedrijf. Is dit niet zo, dan kan er op advies van de arbeidsdeskundige een spoor 2 traject worden gestart om een functie te vinden die bij de wensen, ervaring en belastbaarheid van de medewerker past.

Het kan ook zijn dat een arbeidsdeskundig onderzoek eerder dan de aangegeven tijd wordt ingezet. Vaak is dit op initiatief van de werkgever en medewerker. De medewerker kan bijvoorbeeld al aangeven dat het werk niet meer past bij de belastbaarheid en het idee heeft dat de over niet al te lange tijd gaat uitvallen. Met het tijdig inzetten van het onderzoek kan dat verzuim worden voorkomen.

In beide gevallen is het doel om de medewerker weer aan het werk te krijgen in een functie die past bij de belastbaarheid, maar ook bij de wensen. Want als iemand het werk niet leuk vind, is de kans op verzuim groter.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het arbeidsadvies van Puls of wilt u een arbeidsdeskundig onderzoek laten uitvoeren? Ga dan snel naar onze website en neem vrijblijvend contact met ons op. Puls werkt met een all-in tarief. Zo komt u nooit voor onverwachte kosten te staan.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.