3 redenen voor een loopbaanbegeleider

Als je niet meer bij je eigen werkgever kan of wil blijven, zorgt dat vaak voor veel onzekerheid. Je vraagt je af welk ander werk bij je zou kunnen passen. Een loopbaancoach kan je helpen met het maken van een goede keuze.

1: Je staat open voor een carrièreswitch maar je weet niet waar je moet beginnen

Je bent weg bij je laatste werkgever en je denkt na over een carrièreswitch. Dat is natuurlijk niet zomaar gedaan. Er zijn veel dingen om over na te denken; als je een gezin hebt en je bent de kostwinner, is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. In andere gevallen kan het overigens net zo spannend zijn. Een loopbaanbegeleider kan je dan begeleiden tijdens dit proces. Zo sta je er niet alleen voor, en kun je met begeleiding van een professional je doel bereiken.

2: Verder groeien in je vakgebied

Je huidige baan geeft je geen uitdaging meer, en je bent op zoek naar iets nieuws. Je vindt je vakgebied nog wel leuk, maar je zou hier graag in door willen groeien. Soms kan dat bij je huidige werkgever, maar ook ergens anders. Je wilt je focussen op wat jíj wilt. Een loopbaanbegeleider kan je hierin ondersteunen. Je krijgt handvaten waarmee je de juiste keuzes kunt maken.

3: Terugkeren naar de arbeidsmarkt

Het kan zijn dat je langdurig ziek bent geweest of om een andere reden voor langere tijd was uitgevallen. Na een lange tijd weer gaan werken kan voor veel onzekerheid zorgen. Een loopbaanbegeleider kan je helpen om je zelfvertrouwen weer op te bouwen zodat het minder spannend wordt, en je het niet alleen hoeft te doen. Het is namelijk begrijpelijk dat je soms niet weet waar je moet beginnen.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.