3 ingrediënten voor een succesvolle jobcoaching

Iedereen heeft talenten! Het is alleen de kunst die talenten goed te gebruiken en in te zetten. Puls biedt meerdere diensten aan op het gebied van (persoonlijke)ontwikkeling, zoals ontwikkeladvies, loopbaanbegeleiding en jobcoaching. De laatste, jobcoaching, is minder bekend…

Jobcoaching is de persoonlijke begeleiding van een medewerker op de (nieuwe) werkplek. Het nut van jobcoaching is simpel samen te vatten: het zorgt ervoor dat een medewerker duurzaam inzetbaar wordt en blijft en het resulteert in minder verzuim. Indien een medewerker toch in het verzuim is geraakt, kan een succesvolle jobcoaching de verzuimperiode aanzienlijk verkorten. En nog belangrijker: jobcoaching vergroot het werkplezier van de medewerker!

Een van onze ervaren jobcoaches is Pauline Wille-Wong, loopbaan- en re-integratieconsultant. Zij vertelt ons welke drie ingrediënten je nodig hebt om jobcoaching tot een succes te maken!

Persoonlijke aandacht en oprechte interesse

“Puls staat voor betrokken, persoonlijk en oplossingsgericht. En dat is ook precies de aanpak die we hanteren met onze jobcoaching! Iedereen is anders, zo ook de situatie waarin iemand zich bevindt; dat vraagt om een op maat ingerichte aanpak. We hebben oprechte interesse in degene die tegenover ons zit en waar hij of zij zelf behoefte aan heeft. Intensief contact met de medewerker en het betrekken van de werkgever in het proces, zijn een belangrijk onderdeel in dit traject. Op die manier kunnen we vanuit Puls een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Soms is de conclusie dat een medewerker niet meer op zijn/haar plaats zit en de overstap naar een andere werkgever maakt. Ook dan zorgen wij voor een optimale begeleiding van zowel de medewerker als de werkgever.”

Een goede match

“De coaches gaan uit van de ‘supported employment theory’. Dit houdt in dat we een aantal zaken duidelijk en concreet in beeld brengen. Het belangrijkste is het inzichtelijk maken van het persoonsprofiel: wat geeft een medewerker voldoening? Wat vindt hij/zij leuk om te doen? En wat zijn zijn/haar sterke punten? Dit doen wij door middel van verschillende testen en (persoonlijke) gesprekken. Vervolgens kijken we naar de functie die de medewerker uitvoert en wat belangrijke eisen zijn om deze functie goed uit te kunnen voeren. Als dit helder is, maken we een afweging door de functie en het persoonsprofiel met elkaar matchen.”

Een goed beeld van de werkomgeving

“Om de medewerker te kunnen voorzien van een concreet advies, moeten wij een goed beeld hebben van de werkomgeving. Daarom zijn we tijdens het coachingstraject te vinden op de werkplek van de medewerker! Samen met de medewerker zitten we achter een bureau of staan we bladeren te vegen, terwijl we de kansen en knelpunten bespreken. We kijken met de medewerker naar zijn/haar takenpakket, waar hij/zij tegenaan loopt en hoe dat opgelost kan worden. Door deze manier van werken krijgen we een goed beeld van de dagelijkse praktijk van de medewerker en kunnen we maatwerk leveren. En dat is essentieel voor een succesvolle jobcoaching.”

Meer weten over Jobcoaching?

Een jobcoachingstraject kan voor iedere medewerker van toegevoegde waarde zijn: van monteur tot kantoormedewerker. Als er maar een hulpvraag is op het gebied van werk. Meer informatie leest u bij onze dienst ‘jobcoaching’.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden van jobcoaching? Neem dan gerust contact met ons op via servicedesk@pulsinzetbaarheid.nl of 0880313880.

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.