2e spoortraject

Het komt in iedere organisatie voor; de medewerker kan zijn of haar huidige werk niet meer goed uitvoeren. Dit kan komen doordat de medewerker het plezier in het werk mist of doordat er door beperken zijn bij de medewerker door bijvoorbeeld een ongeval.  Als werkgever kunt u verschillende dingen doen om de medewerker te begeleiden in de zoektocht naar passend werk. Puls ondersteunt u daarbij en biedt een 2e spoor traject aan.

2e spoor traject: re-integratie bij een andere werkgever

Wanneer een medewerker is uitgevallen en het niet zeker is of hij of zij nog terug kan keren naar de huidige werkplek, kan het 2e spoor traject van Puls worden ingezet. De medewerker gaat samen met een loopbaan- en re-integratieconsultant kijken naar zijn of haar kwaliteiten en mogelijkheden. Het doel van een 2e spoor traject is dat de medewerker weer met plezier naar het werk gaat.

Het 2e spoor traject

Een 2e spoor trajcect duurt gemiddeld 6 maanden en kan op een aantal manieren beëindigd worden:

  • Het dienstverband van de medewerker wordt beëindigd;
  • De medewerker is weer teruggekeerd in het oude werk, zowel qua uren als taken;
  • De medewerker heeft een nieuwe baan gevonden bij een andere werkgever.

Mocht dit allemaal nog niet zijn gebeurd in de eerste 6 maanden, dan kan het traject soms met een aantal maanden worden verlengd.

Het doel

Voor zowel de medewerker als de werkgever is het uitvallen niet fijn. Toch kan het gebeuren dat een medewerker niet meer terug kan gaan naar zijn of haar huidige functie. Het doel van Puls is dat de medewerker een functie vindt waardoor hij of zij weer plezier in het werk heeft. Dit hoeft overigens niet bij een andere werkgever te zijn, dit kan ook bij de huidige.

De vier stappen van een 2e spoor traject

Het spoor 2-traject van Puls is opgedeeld in vier stappen:

  • Stap 1: Acceptatie en oriëntatie.
  • Stap 2: Sollicitatietraining.
  • Stap 3: Bemiddeling.
  • Stap 4: Werkuitoefening.

Kom met ons in contact!

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over een 2e spoor traject? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers geven u graag alle informatie die u nodig heeft, zodat u straks precies weet wat u kunt verwachten. Contact opnemen kan via het formulier op de website, telefonisch of per mail. We komen hier dan zo snel mogelijk bij u op terug. Puls staat voor u klaar!

Neem contact op!

Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.